~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά, Σταύρος Κατσούλης



"Οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε εδώ 
για να βοηθήσουμε..."


«Η Ελλάδα είχε πάντα δύσκολες στιγμές στην ιστορία της κι όπως πάντα, έτσι και τώρα θα τα καταφέρει και σ’ αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού, γι’ αυτό είμαι εδώ», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά, Σταύρος Κατσούλης. Ο κ. Κατσούλης, είναι Έλληνας δεύτερης γενιάς του Καναδά και ανέλαβε πρόσφατα την ηγεσία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά και τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Τρίπολη όπου κάνει επαφές με θεσμικούς παράγοντες, αλλά και επιχειρηματίες με στόχο η Ομοσπονδία να βοηθήσει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των αρκαδικών προϊόντων, στην αγορά του Καναδά.
Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά υπογράμμισε, ότι οι Καναδοί, που δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, είναι προβληματισμένοι στο άκουσμα της λέξης Έλληνας ή Ελλάδα, γιατί «αυτά που ακούνε κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση δεν είναι καλά. Εμείς – τόνισε ο κ. Κατσούλης – οι ομογενείς είμαστε εκεί και παλεύουμε, να αλλάξουμε αυτή την εικόνα δείχνοντας πως έχουμε προοδεύσει στη δεύτερη πατρίδα μας που είναι ο Καναδάς και είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα των προϊόντων μας, αν και είναι εξαιρετικής ποιότητας, είναι το μάρκετινγκ και πρόσθεσε ότι εκεί χρειάζεται να δουλέψουμε αρκετά, ώστε να γίνουν γνωστά τα προϊόντα και στους ξένους που δεν έχουν ελληνικές ρίζες και δεν τα γνωρίζουν.
Μάλιστα ο κ. Κατσούλης εξήγησε ότι, ότι στην Αρκαδία για παράδειγμα υπάρχουν εξαιρετικά κρασιά, «το μοσχοφίλερο είναι από τα καλύτερα κρασιά που κυκλοφορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά έχουν δύσκολα ονόματα και δεν μπορούν εύκολα να τα προφέρουν για να τα προτείνουν σε φίλους τους. Ο κ. Κατσούλης έχει συνεχείς επαφές, χθες και σήμερα, με φορείς της Τρίπολης και της Αρκαδίας, όπου δηλώνει την πρόθεση της Ομοσπονδίας να βοηθήσει, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη εμπορικών επαφών Αρκαδικών επιχειρήσεων στον Καναδά.
Ήδη όπως μας ενημέρωσε συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας καλοκαιρινού σχολείου, για τρίτης γενιάς ελληνόπουλα του Καναδά, προκειμένου να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής του, αλλά και να μάθουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα. Επιπλέον, θα συναντηθεί με παράγοντες της περιοχής για την τόνωση του τουριστικού Αρκαδικού προϊόντος, στοχεύοντας όχι μόνο στον καλοκαιρινό τουρισμό, αλλά και στο χειμερινό με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πεζοπορικό, ορειβατικό και θρησκευτικό, που αναπτύσσονται στην Αρκαδία. Επίσης, θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ενώ σε συνάντηση που είχε με τον β’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δημήτρη Μποροβίλο, συμφώνησαν στην δημιουργία λέσχης φίλων του Αστέρα Τρίπολης στον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: