~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Επίσημη αναγνώριση και ύψιστη τιμή στον Μεγαλοπολίτη Ήρωα του 1940 Γρηγόριο Βαλκανά από την Πολιτεία

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η επίσημη αναγνώριση του πρώτου ουσιαστικά πιλότου - καμικάζι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Γρηγόριου Βαλκανά με καταγωγή από τους Χράνους Μεγαλόπολης, άργησε πολλά χρόνια αλλά πλέον η επίσημη Πολιτεία δια του ΥΠΕΘΑ τον αναγνωρίζει και τον τοποθετεί στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των Ελλήνων Ηρώων. Σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου (ημερομηνία θανάτου του Ήρωα στην Κορυτσά), ώρα 10:00 π.μ. στους Χράνους, θα απονεμηθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο, η επίσημη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Ήρωα.
Οι απόγονοι και συμπατριώτες του Ήρωα, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η τοπική κοινωνία εκφράζουν την ευαρέσκειά τους για την αναγνώριση, η οποία και τον Ήρωα τοποθετεί ιστορικά εκεί που του αξίζει, αλλά και τον τόπο καταγωγής του τιμά.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην τελετή απονομής Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής από το ΥΠΕΘΑ προς τιμήν του Σμηνία (Ι) Γρηγόριου Βαλκανά, για τον ηρωικό του θάνατο σε αερομαχία την 18 Νοεμβρίου 1940 στην περιοχή της Κορυτσάς.    
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Τ.Κ. Χράνοι Μεγαλόπολης, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.

  Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Διονύσης Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: