~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εύη Τατούλη: "Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα ταυτότητα επιτυχίας"



   ΑΠΟΨΕΙΣ....     




Το άρθρο της πολιτευτού Αρκαδίας Εύης Τατούλη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".







Υπάρχει άραγε κανείς που να μην ξέρει πια την αλήθεια μετά από έξι χρόνια μνημονίων και πέντε αναλώσιμων κυβερνήσεων;
Τα διλήμματα που αντιμετώπισαν βέβαια οι πολίτες στην Μεταπολίτευση υπήρξαν πολλά. Τα περισσότερα αποδείχτηκαν κενά περιεχομένου αφού ακροβατούσαν ανάμεσα στον ηθικισμό, το λαϊκισμό και είχαν ως σκοπό την υφαρπαγή μιας ψήφου. Εκείνο που εκφράζεται ωστόσο με την λαϊκή διατύπωση του Στρατηγού Μακρυγιάννη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ: Τι θα προτάξει η χώρα; Το Εγώ ή το Εμείς;

Κι αυτό βέβαια όχι στη βάση του κούφιου ευχολογίου μιας ευκαιριακής συναίνεσης που αποδεικνύεται κι αυτό ψευτιά. Με απλά λόγια οι συναινέσεις βολεύουν τις κυβερνητικές πλειοψηφίες, αλλά δεν αναφέρονται διόλου σε ζητήματα ουσίας. Έτσι το πολιτικό σύστημα οδήγησε στην απορρύθμιση των θεσμών και την ταυτόχρονη θεσμοποίηση των προσώπων, μετατρέ-ποντας τη χώρα σε τσιφλίκι του καθενός που αποκτά εξουσία. Μικρά φέουδα με φατρίες και παρέες που διαγκωνίζονται για πλουτισμό, δύναμη και δόξα. Η Ελλάδα όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Τα πρόσωπα έχουν μικρό βάρος απέναντι στους θεσμούς. Και στην Ελλάδα χρειαζόμαστε θεσμική θωράκιση και πρόσωπα ικανά να υπηρετήσουν τους θεσμούς και να τους δυναμώσουν. Και παράλληλα όραμα.

Το δίλημμα “Αλήθεια ή Ψέμα” μπορεί να φαντάζει αληθινό μετά την πολιτική πλάνη, είναι όμως παράλληλα μικρόψυχο και λίγο. Άδικο για τα τόσα δεινά. Γιατί η αλήθεια δεν απελευθερώνει τους Έλληνες από τα δεσμά που βιώνουν. Ούτε η αλήθεια δίνει λύση στα επόμενα μέτρα που επιβάλλονται μέρα με την μέρα. Είναι αλήθεια όμως ότι οι Έλληνες σε ατομικό επίπεδο είναι φυλακισμένοι σε ένα πρόγραμμα ζωής που τους επιβάλλεται με στυγνό ρεαλισμό. Είναι σημαντικό ωστόσο για την προσωπική πρόοδο όσο και για την κοινωνική συνοχή τους να επιλέγουν το δικό τους σχέδιο ζωής ανάμεσα σε αποδεκτές προοπτικές. Η ελευθερία των ανθρώπων συνίσταται από την ύπαρξη προϋποθέσεων υπό τις οποίες θα μπορούν να κάνουν επιλογές. Και σήμερα είναι αλήθεια ότι αυτό δεν ισχύει. Γιατί τα μνημονιακά νομοθετήματα που περνάνε νύχτα οι ελληνικές κυβερνήσεις καθορίζουν το πρόγραμμα ζωής των Ελλήνων στην βάση του κοινωνικού και ατομικού καταναγκασμού.
Η παράταξη μας οφείλει να εμπνεύσει με την πολιτική της την ατομική επιτυχία όχι ως μέσο αλλά ως κομμάτι ενός ευρύτερου σκοπού. Από κάτω προς τα πάνω. Από την προσωπική ευημερία στην κοινωνική και πατριωτική ανάταξη. Κάποτε με τη φράση “ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο” οδηγήθηκε η Ελλάδα σε μια άλλη εποχή. Σήμερα χρειάζεται νέα ταυτότητα επιτυχίας και ένα νέο σχέδιο ζωής των πολιτών. Και χρειάζεται να το θωρακίσουμε θεσμικά. Μιλάμε για ρεαλισμό και πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα ποιο πραγματικό από την προσωπική επιτυχία των πολιτών και την ανάγκη για θεσμική θωράκιση και αλλαγή της νοοτροπίας του τσιφλικιού.
Η συνταγματική αναθεώρηση γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη. Η ύπαρξη Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα λειτουργεί συνεχώς ως εγγυητής της τήρησης από την κάθε εκλεγμένη κυβέρνησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων θα δώσει την θεσμική δυνατότητα στο πολιτικό σύστημα να οριοθετήσει εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση ο «ηθικός» Αλεξης θα επανέρχεται πάντοτε ως πρότυπο μεσσία και ο λαϊκισμός θα έχει πάντοτε προβάδισμα σε σχέση με τον ρεαλισμό και την νηφαλιότητα. Ας ξεκινήσουμε από αυτό προκειμένου να αναγκαστούν τα πολιτικά πρόσωπα να κατέβουν από τον άμβωνα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και να συναντηθούν με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.

Εύη Τατούλη
Πολιτευτής Αρκαδίας,
Νομικος
etatouli@gmail.com


    Ιστοσελίδα της Εύης Τατούλη: goo.gl/jtrzri

Δεν υπάρχουν σχόλια: