~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ – 90 ΕΤΩΝ - Μοναδική ιστορία ζωής στο χωριό Ψάρι Γορτυνίας, ενεργός πολίτης με όλη την σημασία του όρου

   ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ   


Ανοίγει καθημερινά το καφενείο του, φροντίζει τις κότες του, τον κήπο του (κήπος με μοναδική σχεδίαση), τις γλάστρες του, κατεβαίνει καθημερινά στην "ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ" για εθελοντική προσφορά, συμμετέχει στην εκκλησιαστική επιτροπή, επιμελείται τις ανάγκες του χωριού μας.

Πλούσιο Βιογραφικό: Ονομαστός μάστορας στα ξύλινα βαρέλια, έζησε τα σκληρά χρόνια του εμφυλίου κατέβηκε στην Αθήνα, έφτιαξε οικογένεια, δούλεψε στα ανίψια του τους αδελφούς Ξυνταβελώνη, συμμετείχε στην ίδρυση του συλλόγου των Ψαραίων όπου έγινε πρόεδρος του για πολλά χρόνια. Γύρισε στο χωριό ορεξάτος για δουλειά άνοιξε το ταβερνάκι 
"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ", και με την Κυρία Κούλα (γυναίκα του) στον ρόλο της μαγείρισσας έγραψαν ιστορία γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής.


Ο Πολυνίκης και η Κυρία Κούλα, δύο "Χωριάτες" που τους αρέσει το νοικοκυριό και με λίγα μέσα και υλικά κατορθώνουν μεγάλα αποτελέσματα.
Έχουν το μικρόβιο του απλού καθημερινού ανθρώπου που παράγει πολιτισμό χωρίς να το καλοξέρει, και δημιουργεί έργα του μέτρου και μεγάλης πολιτιστικής αξία.
Ο Πολυνίκης και η Κυρία Κούλα που μας θέλουν όλους κοντά τους, και τους θέλουμε όλοι κοντά μας, μας μαγεύουν με την θετική ενέργεια τους.

http://www.arcadiani.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: