~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων.......................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφεία Εφημερίδας: Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης ΤΚ 11364 Αθήνα, Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28 χρόνια

28 χρόνια
........................Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, τηλ.: 210 8656.731, 6974 796681, email: petrosaivalis@gmail.com

Αρκαδικό Βήμα: "Το Κάστρο της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη είναι εθνικό κεφάλαιο, ανήκει στην Ελλάδα και είναι σύμβολο της ύπαρξης μας σαν σύγχρονο Κράτος". Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας "Ανθη της Πέτρας"

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός Πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών

 ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

valtinos

Ο Θανάσης Βαλτινός
Αλλαγή φρουράς και επίσημα στην Ακαδημία Αθηνών. Κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της την ερχόμενη Τρίτη (7 μ.μ.) θα γίνει η εγκατάσταση του προέδρου για το 2016, συγγραφέα Θανάση Βαλτινού, και του αντιπροέδρου Λουκά Παπαδήμου.
Ο Θανάσης Βαλτινός, που έχει τιμηθεί με το βραβείο σεναρίου του Φεστιβάλ Κανών (1984), το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1990), το Διεθνές Βραβείο Καβάφη (2001) αλλά και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2002) θα μιλήσει με θέμα: «Για τη γλώσσα πάλι - Φουραντάν».
Θα προηγηθεί ομιλία του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Νανόπουλου για «Το έργο των κέντρων και γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2015».

ΠΑ.Σ.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: