~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η Βίλα Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη γίνεται «Μουσείο Μ. Θεοδωράκης»«Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη» σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης στο διατηρητέο κτήριο της «Βίλας Τουρκοβασίλη», το οποίο βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Τρύφωνα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο δήμος Τρίπολης χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος για την απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων, με το ποσό των 348.087,76 ευρώ, προκειμένου να προβεί στην απευθείας εξαγορά του διατηρητέου κτίσματος στο ΟΤ 143, γνωστό ως «Βίλα Τουρκοβασίλη».
Αυτό το κτήριο, το οποίο αποτελεί μονοκατοικία στη νότια συνοικία της Τρίπολης, ήταν στο παρελθόν οικεία του παλαιού Αρκάδα πολιτικού, βουλευτή και υπουργού, στις αρχές του περασμένου αιώνα, Θεόδωρου Τουρκοβασίλη. Είναι διατηρητέο και τα τελευταία χρόνια, επειδή μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο έχει χαρακτηριστεί «πράσινο» και αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης των ιδιοκτητών του με τον δήμο, έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του.
Όπως επισημαίνεται από τον δήμο Τρίπολης «στόχος της δημοτικής Αρχής με την απόκτησή του είναι η αποκατάσταση του κτιρίου και η λειτουργία του σε Μουσείο Μ. Θεοδωράκη, μέσω χρηματοδοτήσεων στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, και την ανάδειξή του ως "φάρου" πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή».

________________
http://www.briefingnews.gr/politismostehnes/tripoli-i-vila-toyrkovasili-ginetai-moyseio-m-theodorakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: