~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Γιώργος Παπαηλιού: Γιατί δεν είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία

Γραπτή ανακοίνωση Γιώργου Παπαηλιού για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 
και για την μη υποψηφιότητά του με το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας



Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές το διακύβευμα είναι, αν θα συνεχιστεί η σημερινή καταστροφική πολιτική του υπερδανεισμού και της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, που έχει επιβάλλει η συμμαχία των ξένων δανειστών, του χρηματοπιστωτικού τομέα, των κυρίαρχων μέσων μαζικής επικοινωνίας και του «μνημονιακού» πολιτικού προσωπικού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή αν η χώρα αλλάξει πορεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας το κοινωνικό μέτωπο των λαϊκών, μεσαίων και κατώτερων, στρωμάτων, των δυνάμεων της δημιουργίας, της εργασίας, της γνώσης, του πολιτισμού, της νέας γενιάς, μπορεί, αν καταστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να υλοποιήσει την ανατροπή των «μνημονιακών» πολιτικών και να προωθήσει την άσκηση μιάς ριζοσπαστικής πολιτικής, θεσμικού μετασχηματισμού και κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης. 
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αρκαδίας έπρεπε να είναι τέτοια, ώστε να εκπροσωπείται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ και της υποταγής της λαϊκής δεξιάς στις «μνημονιακές» επιταγές, έχει παύσει να εκφράζεται από τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις και έχει μετακινηθεί προς την αριστερά. Αυτό οι γνωστές αγκυλώσεις, η ιδιοκτησιακή λογική και προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα δεν το επέτρεψαν.
Παρά ταύτα, είμαι βέβαιος, ότι, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, και οι Αρκάδες πολίτες θα αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή. Τον ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνίας, της εξωστρέφειας, της δημοκρατικής λειτουργίας, των ανοιχτών οριζόντων, του αριστερού ήθους, χαρακτηριστικά τα οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τη λαϊκή ψήφο, έρχεται να αλλάξει προσανατολισμό στη χώρα, προκειμένου αυτή να διασωθεί από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αλλά και να εμπεδώσει ένα άλλο πολιτικό ήθος. Το ήθος της αριστεράς που αντιστοιχεί στο ιδεολογικό και πολιτικό αξιακό φορτίο της, αφού αριστερός δεν είναι αυτός που φέρει την ταμπέλα της αριστεράς, αλλά αυτός που το αποδεικνύει στην πράξη.
Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσοι με στήριξαν, να είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Αρκαδίας. Τους πολλούς φίλους και συμπατριώτες για την ενθάρρυνση, την ανθρώπινη και πολιτική εμπιστοσύνη, την αγάπη, με τις οποίες με περιβάλλουν και που επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς δεσμούς που έχουμε σφυρηλατήσει επί πολλά χρόνια.
Τους διαβεβαιώνω ότι, παρά τα τελευταία γεγονότα, παραμένω σταθερός στις ιδέες και απόψεις μας και δίπλα τους, δίπλα στους πολίτες και στην κοινωνία της Αρκαδίας, για συνέχιση των καλών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: