~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αγοράζοντας Σχολικά UNICEF βοηθάτε να πάνε Σχολείο ακόμα περισσότερα Παιδιά


Ξεκινά η Σχολική Εκστρατεία UNICEF 2014, με μεγάλο Bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος

Με στόχο να εξασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, η UNICEF ξεκινά τη Σχολική της Εκστρατεία για το 2014. Η εκκίνηση της Εκστρατείας, θα δοθεί με ένα μεγάλο Bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Το Bazaar θα διαρκέσει από Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και Σάββατο 30 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (είσοδος ελεύθερη). Στον ίδιο χώρο θα παρουσιασθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά», καθώς και στιγμιότυπα από τη δράση της UNICEF για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Με τη νέα σχολική συλλογή της η UNICEF υποδέχεται τους μαθητές με την έναρξη του Σχολικού έτους και προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της, αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, την κουνουπιέρα, το τετράδιο, το μολύβι.

Οι φίλοι της UNICEF μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια υπέροχη συλλογή από χαρούμενα τετράδια 50φυλλα και σπιράλ δύο θεμάτων, που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης, επίσης σχολικά σακίδια και τρόλεϊ για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό με ανατομική πλάτη, τσαντάκια, τσάντα ταχυδρόμου, αθλητική τσάντα, κασετίνες, πορτοφολάκι και αλουμινένιο παγούρι. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο και κουμπί, σημειωματάριο, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, πλαστελίνες, μολυβοθήκες, και κάθε είδους γραφική ύλη. Μια πλήρης πολύχρωμη σειρά σχολικών ειδών που θα συντροφεύει τους μικρούς & μεγάλους φίλους της UNICEF στη νέα σχολική τους χρονιά.

Η UNICEF πιστεύει ότι όλα τα παιδιά έχουν ίσες ευκαιρίες για να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, γι’ αυτό προωθεί τη συμμετοχή τους στην οικογένεια και τα κοινά. Η κορυφαία έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2014» δείχνει ότι: η εγγραφή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει αυξηθεί, ακόμη και στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και από το 1990 που μόνο 53 στα 100 παιδιά σε αυτές τις χώρες πήγαιναν στο σχολείο, σήμερα ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 81 στα 100. Επίσης, περίπου 90 εκατομμύρια παιδιά που θα είχαν πεθάνει εάν τα ποσοστά θνησιμότητας είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 1990, σώθηκαν. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφείλεται στην πρόοδο στον τομέα των εμβολιασμών, της υγείας, καθώς και των υπηρεσιών παροχής νερού και υγιεινής. Σημαντική ήταν και η πρόοδος της Ελλάδας στον τομέα αυτό, αφού η κάτω των 5 ετών θνησιμότητα μειώθηκε από 38 το 1970 (θάνατοι ανά 1.000 ζώντα νεογνά), σε 13 το 1990, σε 8 το 2000 και σε 5 το 2012, που σημαίνει μείωση κατά 62% από το 1990 και κατά 38% από το 2000.

Μερικές από τις βασικές δράσεις της UNICEF είναι η βρεφική και παιδική φροντίδα, ένα ακλόνητο θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτισθεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον ,η υποστήριξη των μητέρων μέσα από διάφορα προγράμματα, η εκπαίδευση των παιδιών με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών, η προμήθεια εμβολίων στα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών, η υποστήριξη προγραμμάτων για παιδιά που έχουν μείνει ορφανά ή βρίσκονται σε δυσχερή θέση και η παροχή πόσιμου νερού σε συνδυασμό με την εκπαίδευση για την υγιεινή σε οικογένειες και κοινότητες.
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την υποστήριξη των πολιτών γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η προτίμηση των σχολικών ειδών της UNICEF.
Τα σχολικά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί να τα βρουν στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ UNICEF:
ΑΘΗΝΑ: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη τηλ.: 210 77 99 056 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου τηλ.: 2310 286 91

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ UNICEF: (καλέστε στο 210 72 55 555)
Αθήνα, Πλ. Κοραή ( Κοραή & Σταδίου)
Μαρούσι, Πλ. Εθν. Αντιστάσεως
Πειραιάς, Πλ. Κοραή
Athens Mall, Μαρούσι
Golden Hall, Μαρούσι

ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – 3ήμερο ΣΧΟΛΙΚΟ BAZAAR
( 28 έως 30 Αυγούστου 2014 από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ)

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – Ζάππειο (5 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014)
Τέλος, τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών:
του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Geniki Bank, και στην Citibank.
Επίσης, στα ΕΛ.ΤΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:
· 801 500 12345 όλο το 24ωρο
· fax: 210 72 52 555
· ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr

Για συνεντεύξεις καλέστε στο 210 72 55 555 ή 6944653799 (κ. Ηλία Λυμπέρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: