~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ισραηλινή βαρβαρότητα και διεθνής κυνισμός


«Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι», όπως ήμασταν και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των θυμάτων της βαρβαρότητας και του διεθνούς κυνισμού. 




του Γιώργου Η. Παπαηλιού
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής

            

Η οπτική αποτύπωση, και όχι μόνον, της βαρβαρότητας που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού δεν αφήνει αμφιβολίες : Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, για γενοκτονία. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά. Το έγκλημα εις βάρος των Παλαιστινίων, συνεχιζόμενο επί χρόνια, είναι διαρκές.



Το κράτος του Ισραήλ χαίρει προκλητικής ασυλίας στη διεθνή σκηνή. Όποιος τολμά να αντιταχθεί στην πολιτική του χαρακτηρίζεται «αντισημίτης». Τα εγκλήματα του ναζισμού κατά των Εβραίων έχουν μετατραπεί σε πολιτικό !!! επιχείρημα για οποιαδήποτε, εσφαλμένη, παράλογη, παράνομη, εγκληματική, ενέργεια, κίνηση, πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Η αντίδρασή του στην κατά πλειοψηφία ληφθείσα απόφαση του συμβουλίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ για έρευνα ενδεχόμενης διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στη λωρίδα της Γάζας  υπήρξε σκαιότατη, όπως συμβαίνει πάντοτε, όταν επιχειρείται να του ζητηθούν τα ελάχιστα αυτονόητα στα διεθνή πράγματα, ακόμη και η μη υπέρβαση των εσκαμμένων. Μάλιστα πολιτικοί από όλο τον κόσμο «απολογούνται», όταν κάποια στιγμή τολμούν να αρθρώσουν μία λέξη κριτικής στην ισραηλινή πολιτική.  
Βάσει αυτής της κυρίαρχης «λογικής», η αντίδραση της κατ΄ ευφημισμόν «διεθνούς κοινότητας» στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού είναι αναμενόμενη.
Για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται ο διεθνής κυνισμός και υποκρισία σε θέματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, αφού η κατ΄ ευφημισμόν «διεθνής κοινότητα» «δυϊλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον», εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με τα συμφέροντα των ισχυρών.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ αντιδρούν με τον γνωστό τρόπο, με την έκφραση ανησυχίας και, εν προκειμένω, με την αναγνώριση του «δικαιώματος αυτοάμυνας» στο Ισραήλ, δηλαδή με την παροχή του ελεύθερου να διαπράττει εγκλήματα !!!
Το ίδιο και ο ΟΗΕ και ο γενικός γραμματέας του, με την εξοργιστική στάση τους να εξομοιώνουν το θύτη με το θύμα και τη μόνιμη επωδό να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση !!! και από τις δύο πλευρές !!! 
Και εν τω μεταξύ το έγκλημα συνεχίζεται, ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών, των εκτοπισμένων, ιδίως αμάχων (παιδιών και γυναικών) αυξάνεται δραματικά και οι καταστροφές υποδομών (νοσοκομείων, σχολείων, ακόμη και του ΟΗΕ που υποτίθεται ότι είναι ασφαλή καταφύγια), χώρων προσευχής, οικιών πολλαπλασιάζονται, καθιστώντας την, ήδη αβίωτη, ζωή στην «υπαίθρια φυλακή» της λωρίδας της Γάζας συνώνυμη του θανάτου.         
Και τα, εξαρτημένα από τις ΗΠΑ,  αραβικά καθεστώτα αντιδρούν !!! δια της ηχηρής σιωπής τους. 
Ούτε η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά στο δράμα των Παλαιστινίων,  παρά το γεγονός ότι, στην προκειμένη περίπτωση, εκτός από ζήτημα στοιχειώδους ανθρωπισμού, τίθεται και ζήτημα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Και ενώ η Ελλάδα, σε σχέση με την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, βιώνει τη μη εφαρμογή σειράς αποφάσεων του ΟΗΕ και συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.
Επομένως, τι απομένει, ως «όπλο» σε έναν κυνικό και υποκριτικό κόσμο;
Ο ίδιος ο παλαιστινιακός λαός, που επί χρόνια αντιστέκεται στην ισραηλινή κατοχή και αγωνίζεται, απαιτώντας το αυτονόητο, την πατρίδα του.
Και επιπλέον, η διεθνής αλληλεγγύη  των λαών, που ευαισθητοποιούνται, εξανίστανται και εξεγείρονται κατά της ισραηλινής βαρβαρότητας. Ακόμη και εντός του κράτους του Ισραήλ αντιδρούν νέοι που αρνούνται να υπηρετήσουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, οργανώσεις ειρήνης, πνευματικοί άνθρωποι.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο, στην Ελλάδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπερασπίζονται τόσο την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού όσο και τα συμφέροντα της χώρας. Αντιδρούν, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας, καταδίκης και αντίστασης, υποδεικνύοντας ότι η διεθνής αλληλεγγύη πρέπει να είναι ένας από τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.            
«Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι», όπως ήμασταν και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των θυμάτων της βαρβαρότητας και του διεθνούς κυνισμού. 


______________
*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" - Αύγουστος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: