~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ζ. Ανδριόπουλου "ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" (εκδ. Παπαδήμα) στα Βριλήσσια



Στην κατάμεστη αίθουσα του  Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 εκδήλωση Τιμής από τον Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων, Πεντέλης & Μελισσιών για τον Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ζ. Ανδριόπουλο, Αρκάδα (Βουτσαράς Μεγαλόπολης) και μέλος του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων.

Η παρουσίαση του βιβλίου "ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ" (εκδ. Παπαδήμα) έγινε από τους καθηγητές κ.κ. Γ. Αποστολοπούλου Καθηγήτρια Φιλοσοφίας  Φιλοσοφικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων ακολούθησε η Μαρία Μαντουβάλου, Καθηγήτρια Τμήματος  Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών αμέσως μετά μίλησε ο Γ. Βλάσσης, Διευθυντής εφημ. Αρκαδικά Νέα γιατί θα αναχωρούσε για την Τρίπολη,   στην συνέχεια ο Αλεξ. Μπακόπουλος, Καθηγητής Μαθηματικών  Μετσοβίου Πολυτεχνείου -τ. Καθηγητής του Παν/μίου Νέας Υόρκης (Μπάφαλο) και αδελφός της διεθνούς φήμης πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου. Ακολούθησε ο Νικ. Χρόνης, Καθηγητής Φιλοσοφίας της  Φιλοσοφικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών και  τον κύκλο ομιλητών έκλεισε ο  Κων. Φίλανδρος, Διευθυντής της εφημ. "Τα Νέα της Μεγαλοπόλεως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: