~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο στην Τρίπολη 25-31 Ιουλίου 2014

Στην Τρίπολη θα γίνει φέτος το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων από τις 25-31 Ιουλίου 2014, από την Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία σε διοργάνωση με τις Διοικητικές Αρχές της Αρκαδίας.

Ομογενείς Αρκάδες, απόδημοι από όλο τον κόσμο, θα συγκεντρωθούμε στα πάτρια χώματα, στα μέρη εκείνα που πρωτοπερπατήσαμε και είδαμε τον ήλιο και τον καθαρό ουρανό, πίσω από τις ψηλές και δαντελωτές κορυφές του Πάρνωνα και του Μαινάλου.
Θα γίνουν τοποθετήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, Αρκάδες και μη και θα αναπτυχθεί ο διάλογος με τους παρευρισκομένους και τους ντόπιους για θέματα που αγγίζουν την υγεία, την νεολαία, τον πολιτισμό και την γλώσσα, την οικολογία και τον τουρισμό, την οικονομία και το εμπόριο και πολλά άλλα.

Με όλα αυτά θα αναζητήσουμε τις γέφυρες διασύνδεσης με εμπειρίες και δοκιμασμένες γνώσεις από όλο τον κόσμο. Θα συναντήσουμε τα αδέλφια μας Αρκάδες που ζούν και προοδεύουν σε μακρινές χώρες με το πρόσχημα της ψυχικής επαφής που ξεκουράζει και καλλιεργεί την συνέχεια.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον ρόλο της νεολαίας και στην ανά τον κόσμο ανάγκη της συνέχισης της Αρκαδικής γενιάς. Η λογοτεχνική ανάπτυξη και διατήρηση της ιστορικής μας καταγωγής από απόδημους Αρκάδες θα αποτελέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους συνέδρους διότι οι Αρκάδες δεν προοδεύουν μόνο στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα αλλά, ιστορικά, εκπολιτίζουν και μεταδίδουν τον πολιτισμό τους όπου να βρίσκονται.
Λογοτέχνες απόδημοι Αρκάδες θα κληθούν από τις Ομοσπονδίες τους να εκθειάσουν, όσοι επιθυμούν τα πνευματικά δημιουργήματά τους σε κατάλληλους χώρους του Συνεδρίου για να τα γνωρίσουν στους ανά τον κόσμο Αρκάδες και να τα προωθήσουν στην Ελληνική βιβλιοαγορά και γενικά στον πνευματικό κόσμο.
Επίσης το φετινό Συνέδριο, απεφασίσθη, εκτός από την ενδιαφέρουσα θεματολογία να έχει και τον χαρακτήρα της φιλανθρωπίας δίδοντας ένα συμβολικό ποσό σε κάποιο ίδρυμα που θα υποδείξουν οι Αρχές της Τρίπολης.
Η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία θα μας αναγγείλλει σύντομα την Θεματολογία καθώς και τις απαραίτητες λεπτομέρειες που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του Προγράμματος τις οποίες θα τις ανακοινώσουμε λιαν προσεχώς.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους τους Αρκάδες και τους φίλους μας που θα βρίσκονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο μήνα να λάβουν μέρος στο σπουδαίο και ενδιαφέρον Παναρκαδικό γεγονός. Όλες οι εκδηλώσεις (ομιλίες // παρουσιάσεις κ.α) θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτανθείτε: 
Σίδνεϊ: Χρήστο Μπεκιάρη τηλ. 0421302360, Μελβούρνη: Τάσο Καλοδήμο τηλ. 0418102011

Δημήτρης Αλεξόπουλος
Πρόεδρος
 Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: