~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων.......................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφεία Εφημερίδας: Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης ΤΚ 11364 Αθήνα, Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28 χρόνια

28 χρόνια
........................Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, τηλ.: 210 8656.731, 6974 796681, email: petrosaivalis@gmail.com

Αρκαδικό Βήμα: "Το Κάστρο της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη είναι εθνικό κεφάλαιο, ανήκει στην Ελλάδα και είναι σύμβολο της ύπαρξης μας σαν σύγχρονο Κράτος". Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας "Ανθη της Πέτρας"

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2012


του Γιώργου Η. Παπαηλιού
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής Η ιστορία συνιστά άσκηση μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν και επεκτείνεται στο μέλλον. 
Η ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Εν προκειμένω, τα γεγονότα του πολέμου 1940-1941 και της κατοχής, όπως και άλλα προηγούμενων ιστορικών περιόδων, ανέδειξαν, ως διαχρονική στάση ζωής του ελληνικού λαού, τ η ν   α ν τ ί σ τ α σ η προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία των πολιτών, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας και των ιστορικών συγκυριών, έχει ενσωματωθεί στο «πνεύμα» του, αποτελώντας αναπόσπαστο στοιχείο της παράδοσής του. Όλοι όσοι επιχείρησαν να τον υποτάξουν απέτυχαν. 
Τ ό τ ε, κατακτήθηκε η χώρα και λεηλατήθηκε ο εθνικός πλούτος με τη δύναμη των όπλων. 

Σ ή μ ε ρ α, την περίοδο της κυριαρχίας της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, η υποταγή του ελληνικού λαού επιχειρείται με μοχλό το δανεισμό και την υπερχρέωση. Η πολιτική των αλλεπάλληλων «μνημονίων», μέσω της οποίας επιτελείται η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η λεηλασία του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, αποτελεί το εργαλείο καθυπόταξης του. 
Όπως τότε, και σήμερα, παρά την εκστρατεία αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, με ισχυρές δόσεις παραπληροφόρησης, ασκήσεις εμπαιγμού, συνεχόμενα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα και τελευταία την ανάπτυξη της ανιστόρητης «θεωρίας» των δύο άκρων, με αυταρχικές μεθόδους καταστολής και την εντεινόμενη βία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, ο ελληνικός λαός δ ε ν υποτάσσεται, α ν τ ι σ τ έ κ ε τ α ι. Η αξιοπρέπειά του, ο σεβασμός προς τη μνήμη της γενιάς του έπους 1940-1941 και της εθνικής αντίστασης και η ευθύνη για το μέλλον των νεώτερων γενεών του το επιβάλλουν. 

«Μου ΄παν : Γιατί διδάσκεις αντίσταση. Κάποιοι θα σκοτωθούν. 
Είπα : Μόνον έτσι κάποιοι θα ζήσουν»


Δεν υπάρχουν σχόλια: