~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Ανοιχτή επιστολή  
προς κάθε αρμόδιο φορέα ή υπηρεσία.
(Αντιπεριφερειάρχη, Υγειονομική υπηρεσία Αρκαδίας κλπ)… 

Είμαι μόνιμος κάτοικος ενός μικρού χωριού του Δήμου Μεγαλόπολης (Ίσιωμα Καρυών), που τα βασικά πλέον χαρακτηριστικά του είναι, η ερήμωση, η εγκατάλειψη και φυσικά ο μαρασμός σε όλα του τα επίπεδα. (Οικονομικός, δημογραφικός, πολιτιστικός κλπ). Οι κάτοικοι του χωριού, μετριούνται σήμερα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι περισσότεροι είναι γέροντες και ανήμποροι, οι οποίοι μη έχοντας άλλους πόρους, προσπαθούν να σώσουν την αξιοπρέπειά τους, ζώντας με την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ που συνεχώς κουτσουρεύεται. 


Μέσα σε όλα τα τα προβλήματα που κάνουν τη ζωή στο μικρό χωριό δύσκολη, εδώ και δυόμιση μήνες προστέθηκε ένα ακόμα που την κάνει ανυπόφορη. Είναι η κακή ποιότητα του νερού ύδρευσης (θολό, κακή οσμή και γεύση), που μετά από κάθε νεροποντή γίνεται πιο έντονο. Η Δημοτική αρχή, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, σφυρίζει αδιάφορα...
Αναγκαστήκαμε να πάμε ένα μπουκάλι με θολό νερό από το δίκτυο ύδρευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε άγνοια του προβλήματος και έδωσε εντολή να μοιραστεί εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους. Μετά από μια δυο μέρες φυσικά σταμάτησε η διανομή νερού χωρίς φυσικά να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κύριο δήμαρχο, όμως το τηλέφωνό του έμενε βουβό. Επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Μας υποσχέθηκε ότι την επομένη θα έστελνε συνεργείο να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Το περιμένουμε ακόμα μετά τρεις εβδομάδες...
Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δημοτική αντιπολίτευση, η οποία έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος αποδέχτηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και θα το αποκαταστήσουν. Πέρασαν άλλες δέκα ήμερες. Η κατάσταση παραμένει ίδια. Όσοι από τους κατοίκους μπορούν, αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό από τη Μεγαλόπολη. Οι γέροντες πίνουν ακατάλληλο νερό από το δίκτυο…
Θα σημειώσω ότι οι δεξαμενές και το δίκτυο του χωριού, έχουν να καθαριστούν από το 2007, μετά τις πυρκαγιές.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι των νερών από διαπιστευμένο φορέα, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, και ότι το νερό στο Ίσωμα Καρυών είναι καλό. Όμως ποτέ δεν αναρτήθηκαν οι μετρήσεις αυτών των ελέγχων στους πίνακες ανακοινώσεων.
Είναι φανερό πως η δημοτική αρχή δεν ασχολείται με τέτοια «τετριμμένα» θέματα. Οι δημοτικοί μας άρχοντες επισκέπτονται το χωριό και μάλιστα δυο – δυο, όταν υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι. Παράδειγμα μας τίμησαν με την παρουσία τους δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαλόπολης στο πανηγύρι στις 25 Αυγούστου. Μεγάλο επίσης ενδιαφέρον έδειξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου έρχονταν στο χωριό και μας «παραμύθιαζαν» με τα μεγαλόπνοα σχέδια τους για παλαιοντολογικά μουσεία και πάρκα. Για δρόμους και γεφύρια. Για σχολείο δεν θυμάμαι…
Παρ’ όλη την «αγάπη» με την οποία μας περιβάλλει η δημοτική αρχή και παρά τις δικές μας διαμαρτυρίες, το πρόβλημα με το νερό εξακολουθεί να υπάρχει. Εν τω μεταξύ όλοι πληρώνουμε ανελλιπώς τα πάγια και την κατανάλωση νερού…

Αλήθεια τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε για να μας λύσουν το πρόβλημα;


ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ  ΙΣΩΜΑΤΟΣ  ΚΑΡΥΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: