~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Tο αθάνατο Αρκαδικό φως του Λυκαίου όρους


Σκέψεις για τα προσεχή Λύκαια

Οι σύγχρονοι Αρκάδες που άναψαν, στον πανάρχαιο στίβο του αρχαιολογικού χώρου του Λυκαίου όρους, το αθάνατο Αρκαδικό φως, η ιδέα του οποίου παρέμεινε αλώβητη, άσβηστη και απροσκύνητη τόσους πολλούς πολυτάραχους αιώνες, πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι, διότι άναψαν ξανά τη φλόγα της φιλίας των λαών και της ειρήνης του κόσμου, εκπληρώνοντας έτσι τον ιστορικό τους παλμό ανά τις χιλιετηρίδες.
        Ανοιχτές είναι πλέον οι ιερές πύλες του Λύκαιου βωμού, του Λύκαιου στίβου, του Λύκαιου βουνού, για να μεγαλουργήσουν και πάλι τα Λύκαια και να ξαναγίνει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πραγματικά το σπίτι των ψυχών και τα αγωνίσματα τωνΛυκαίων αγώνων να είναι τα περίλαμπρα άθλα της αρετής και του ήθους, τα άθλα της υγείας και της λεβεντιάς.
        Υπάρχει αναλογισμός από τώρα ποια μπορεί να είναι η δόξα και το όφελος της ευρύτερης περιοχής του Λυκαίου όρους και της Αρκαδίας ολόκληρης από την επιτυχημένη καθιέρωση των αναβιωθέντων Λυκαίωναγώνων και εορτών.
Πρέπει να είναι τεράστια από την άποψη ότι το ιερό φως των Λυκαίων θα συμβάλει στο να ξαναφτερουγίσουνκαι λειτουργήσουν τα μικρά μας Χωριά, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι όλοι θα αισθανθούμε το βαρύ χρέος, την μεγάλη αγάπη και την τεράστια ευθύνη που μας αναλογεί.
        Εμπρός όλοι οι περί το Λύκαιον όρος κατοικούντες και καταγόμενοι, όλοι οι Αρκάδες να σηκώσουμε τα Λύκαια ψηλά προς τον ήλιο, προς το φως, προς την αρετή, για το γενικό καλό.
        Αυτό που δημιουργούμε σήμερα είναι η συνέχεια του χθες για μια προέκταση στο αύριο. Γι’αυτό η μελέτη της ιστορίας αποτελεί για μας μεγάλη αναγκαιότητα.
        Η ερμηνεία του παρόντος όπως και οι προοπτικές του μέλλοντος χρειάζονται απαραίτητα την ανάλυση του παρελθόντος.
        Όποιος θέλει να γνωρίζει το μέλλον πρέπει να ξέρει καλά το παρελθόν.
        Τα Λύκαια πρέπει να είναι πιστά στις Ελληνικές παραδόσεις και να είναι κοντά και να σφιχταγκαλιάζουν τις ρίζες της φυλής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: