~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΤΑ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ» ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑΜε επιτυχία και φέτος αναβίωσαν τα «Παραδοσιακά Χοιροσφάγια», από την Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας. Στις 12:30 το μεσημέρι ο χοίρος «έπεσε» και αμέσως πήραν εμπρός οι ψησταριές. Η παραδοσιακή Δημοτική μουσική και τα παραδοσιακά όργανα (πίπιζα και νταούλι), βοήθησαν να ανέβει το κέφι όλων των συμπατριωτών και φίλων που βρέθηκαν στα Παραδοσιακά Χοιροσφάγια.Οι ψήστες επί το έργον…Η «Μ.Κ.Β.» είχε κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες για να υποδεχθεί τον κόσμο.


Στην εκδήλωση των «Παραδοσιακών Χοιροσφαγίων» συμμετείχαν πολλοί συμπατριώτες. Το παρόν έδωσαν και αρκετοί επίσημοι αλλά και φορείς από γειτονικά χωριά (Λεβίδι, Παλαιόπυργο, Κανδήλα, Άγαλι, Βυτίνα, Δάρα). Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την οργάνωση της εκδήλωσης στα παιδιά της Μ.Κ.Β., αλλά και σε όλους αυτούς που βοήθησαν και στηρίζουν την εκδήλωση κάθε χρόνο, ώστε να γίνει θεσμός. Το πάθος αυτών των ανθρώπων και η διάθεσή τους για την διατήρηση του εθίμου, αποτελεί εγγύηση για την συνέχισή του.

Στην εκδήλωση υπήρχε και λαχειοφόρος αγορά με έπαθλο τον χοίρο. 
Στην κλήρωση που διενεργήθηκε τυχερός για το μισό χοίρο ο Ιωάννης Γ. Καρούντζος (Νο 1232), ενώ ο τυχερός του άλλου μισού δεν έχει βρεθεί ακόμη (Νο 154). Ο μισός χοίρος, «περιμένει» τον κάτοχό του, στο ψυγείο του Κρεοπωλείου ΤΣΙΩΛΗ (ο τυχερός μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 27960.51256).
Και του χρόνου παιδιά με υγεία.....


___*από το:______________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: