~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων.......................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφεία Εφημερίδας: Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης ΤΚ 11364 Αθήνα, Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28 χρόνια

28 χρόνια
........................Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, τηλ.: 210 8656.731, 6974 796681, email: petrosaivalis@gmail.com

Αρκαδικό Βήμα: "Το Κάστρο της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη είναι εθνικό κεφάλαιο, ανήκει στην Ελλάδα και είναι σύμβολο της ύπαρξης μας σαν σύγχρονο Κράτος". Φίλοι Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας "Ανθη της Πέτρας"

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.


Ληστεία στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας


Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
Κουκουλοφόροι που έφεραν Καλάσνικοφ εισχώρησαν στο κτίριο και ακινητοποίησαν τη φύλακα. Την έδεσαν, τη φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου.
Από εκεί έκλεψαν όσα περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα μπορούσαν να μεταφέρουν. Συγκεκριμένα, 65 μικρά χάλκινα αντικείμενα μεγάλης αξίας, που απεικονίζουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα.
Να θυμίσουμε πως στις αρχές Ιανουαρίου άγνωστοι διέρρηξαν την Εθνική Πινακοθήκη και κατάφεραν να αφαιρέσουν τρία μεγάλης αξίας έργα.
Η είδηση προκάλεσε την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: