~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Δημητσάνα η ημερίδα με θέμα: «Αειφόρος ανάπτυξη στη Γορτυνία», που διοργάνωσε η Παγγορτυνιακή Ένωση...



  ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ  
 
 
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Αειφόρος ανάπτυξη στη Γορτυνία», που διοργάνωσε η Παγγορτυνιακή Ένωση, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας, την οποία παρακολούθησαν 200 περίπου σύνεδροι.

 
Οι εξαιρετικής ποιότητας εισηγήσεις που ανέπτυξε το σύνολο των ομιλητών και οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά μέρη της περιοχής, αλλά και τις σημαντικές προϋποθέσεις που διαθέτει η Γορτυνία για μια νέα αναπτυξιακή αρχή.
Κεντρικό συμπέρασμα της ημερίδας, κατά γενική ομολογία, αποτέλεσε η ανάδειξη της αειφορίας ως το καλύτερο μοντέλο για την ανάπτυξη της Γορτυνίας. Μίας ανάπτυξης που θα πρέπει να συνυπάρχει και να σέβεται το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.


Σύμφωνα με τις προτάσεις η αειφόρος ανάπτυξη της Γορτυνίας πρέπει να στηριχθεί στην τουριστική ανάπτυξη, στον αγροτουρισμό, στην παραγωγή τυποποιημένων προϊόντων, στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού και στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας..
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι προτάσεις για τη δημιουργία θερινού σχολείου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η ανάπτυξη και ολοκλήρωση των πολλών μονοπατιών του Μαινάλου και της Γορτυνίας και η αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα.
Με την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής ημερίδας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Γορτυνία, η Παγγορτυνιακή Ένωση φιλοδοξεί να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους, με στόχο την συλλογή απόψεων, ιδεών και πληροφοριών για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για την Αειφόρο ανάπτυξη στη Γορτυνία.
Την εκδήλωση που συντόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστας Καλύβας, παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών Γιώργος Κανδηλώρος.
 
Παναγιώτης Καρβελάς
Μέλος Δ.Σ.
Παγγορτυνιακή Ένωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: