~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2017) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/

28 χρόνια

28 χρόνια
........................ email: petrosaivalis@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στη μνήμη του αείμνηστου φίλου μας Άγγελου Καλύβα


(από Κοντοβάζαινα Γορτυνίας)

Στις 22-9-2011, νωρίς το βράδυ έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 66 ετών, εντελώς απροσδόκητα , ο γνωστός σε όλους μας Άγγελος Καλύβας, δικηγόρος και εκδότης της εφημερίδας «Μεσογειακή Παρέμβαση». Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου Παπάγου. Ο Άγγελος Καλύβας, παρότι είχε την μόνιμη κατοικία στην περιοχή του Παπάγου, περνούσε μαζί με την οικογένειά του το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εδώ στην πόλη μας την Νέα Μάκρη, με την οποία είχε δεθεί συναισθηματικά πολύ και είχε συνδέσει τα ενδιαφέροντά του και τις δραστηριότητές του με αυτήν. Σε νεαρή ηλικία δημιούργησε μαζί με την γυναίκα του Τόνια, μια όμορφη οικογένεια και απέκτησε δύο σπάνια παιδιά, τη Γιολάντα και τη Γιάννα, στα οποία έδωσε όλα εκείνα τα πνευματικά, ηθικά και υλικά εφόδια, ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Με μεταπτυχιακές σπουδές και οι δύο διαπρέπουν στον χώρο της εκπαίδευσης. Στον επαγγελματικό χώρο τα πήγε επίσης υπέροχα. Γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν πολύ καλό και επιτυχημένο δικηγόρο. Οι υποθέσεις που αναλάμβανε είχαν σχεδόν πάντα επιτυχή έκβαση. Ο λόγος του, γραπτός και προφορικός, ήταν πολύ περιεκτικός και τεκμηριωμένος. Έλεγε πολύ λίγα και έκανε πολλά. Σε κάθε του βήμα τον διέκρινε η σοβαρότητα και η σύνεση. Γνώριζε σε βάθος και πλάτος την νομική επιστήμη. Είχε έγκυρη γνώμη και θέση για τα θέματα που απασχολούσαν το νομικό κόσμο. Αγάπησε πολύ τη δουλειά και την επιστήμη του και γι αυτό δόθηκε ολοκληρωτικά σε αυτήν. Αφιέρωνε πολλές ώρες και μέρες ακόμη, για να δίνει λύση στα προβλήματα των συνανθρώπων του. Η μεγάλη του αμοιβή ήταν το καλό αποτέλεσμα και όχι τα χρήματα που θα έπαιρνε. Δεν ήταν μόνο ο καταξιωμένος και καθιερωμένος δικηγόρος, αλλά και ένας σπουδαίος πνευματικός άνθρωπος με ευρεία κλασική παιδεία. Ήταν ο λόγιος δικηγόρος, ο άνθρωπος που κατείχε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αρχαία και σύγχρονη ελληνική γραμματεία.
Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του και στην πόλη μας, τη Νέα Μάκρη. Ως εκδότης και αρθρογράφος της εφημερίδας «Μεσογειακή Παρέμβαση» προσέφερε πολλά στον τόπο μας και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο λόγος του ήταν ουσιαστικός και περιεκτικός. Η κριτική του καλόπιστη, καλοπροαίρετη και εποικοδομητική. Γνώμονας του ήταν πάντα το γενικό καλό. Αγωνίστηκε πάντα με όλες του τις δυνάμεις για την σωστή, την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας. Τον διέκρινε σε κάθε του βήμα η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία. Κέρδισε την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την εκτίμηση των αναγνωστών αλλά και όλων εκείνων που έτυχε να τον γνωρίσουν. Του οφείλει πολλά η πόλη μας. Η καταξίωσή του αυτή δε τον αλλοτρίωσε καθόλου. Παρέμεινε ένας απλός, σεμνός και καλοπροαίρετος άνθρωπος με αγαθά αισθήματα και γεμάτος καλοσύνη. Η πνευματικότητα του τον είχε αποδεσμεύσει από τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα πάθη. Ήταν ρομαντικός και ευαίσθητος αλλά σκεπτόμενος άνθρωπος. Ήταν συναισθηματικός , αλλά υπερτερούσε η λογική του συναισθήματος. Ήταν άνθρωπος με αξίες και ιδανικά και κατάφερε να αντισταθεί στις σειρήνες της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας. Ήταν ολιγαρκής, τον ικανοποιούσαν τα λίγα και απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Ώρες – ώρες μου έδινε την εντύπωση ότι ζούσε και είχε αναχθεί σε ένα κόσμο ιδεατό, απαλλαγμένο από τις ανθρώπινες μικρότητες. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι πολύ μεγάλο. Ο πρόωρος και απρόσμενος θάνατός του τον στέρησε από εμάς τους φίλους και περισσότερο από την οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε όλοι γιατί το πέρασμά του άφησε ανεξίτηλα τα χνάρια του σε μας τους φίλους του αλλά και σε όλη την πόλη μας. Αιωνία του η μνήμη.
Πασχάλης Πούλος
Αντιστράτηγος ε.α. – Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: