~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εκδήλωση για τον Θ. Κολοκοτρώνη από τους Αρκάδες στου Ζωγράφου

"Βοήθα Παναγιά τον τόπο μας"!


Με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση (λόγω και της οικονομικής κρίσης), ο Δήμος Ζωγράφου και ο Σύνδεσμος των εκεί Αρκάδων "Ο Θεοδ. Κολοκοτρώνης" τίμησαν τέλη Σεπτεμβρίου , τη μνήμη του στρατηλάτη και ελευθερωτή του Γένους μας Θεοδ. Κολοκοτρώνη, με την ευκαιρία μίας σημαντικής επετείου , της συμπλήρωσης της Τριπολιτσάς, αλλά και της συμπατριώτισσας 168 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα.

ΣτονΙ. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Γουδή, ετελέσθη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Εψάλη δε η Ακολουθία των 14 Αγίων της Αρκαδίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο και που πουθενά αλλού δεν συναντάται!
Σύντομο πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κων. Καλύβας, Δημοσιογράφος που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου ήρωα, καταλήγοντας χαρακτηριστικά ως εξής:
" Και επιτρέψτε μου εδώ, να σας μεταφέρω τον πόνο του Γέρου του Μοριά για την Ελλάδα μέσα σε 15 λέγεις ,όπως αναφέρονται στα απομνημονεύματα του. Και είναι επίκαιρες όσο ποτέ! άλλοτε στην νεώτερη ιστορία της χώρας μας.
 Ελεγε λοιπόν:
"Καθόμουν και έκλαιγα για την Ελλάδα. Παναγιά μου βοήθα και αυτή την φορά τους Ελληνες".

Τι περισσότερο άραγε θα μπορούσαμε να πούμε και να ευχηθούμε εμείς σήμερα για τις τόσες δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος;"
Στη συνέχεια στην παρακείμενη πλατεία και έμπροσθεν της προτομής του ήρωα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, και κατατέθησαν στεφάνια από τον Γορτυνιακής καταγωγής Δήμαρχο Κων. Καλλίρη, τον Βουλευτήκαι τ. Υπουργό Κων. Γείτονα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου. Δια στόματος δε εψάλη ο Εθνικός Υμνος.

Τέλος στους παρευρισκομένους Αρκάδες και Δημότες, προσφέρθηκαν παραδοσιακοί κουραμ­πιέδες του ζαχαροπλαστείου "Νέο Κοσμικό" με τροπαιάτικη συνταγή της ιδιοκτήτριας του Γιώτα- Κατσικερού - Σιδέρη.

Παραβρέθηκαν  επίοης οι τέως Αρκάδες Δήμαρχοι Ζωγράφου Φωτεινή Σακελλαρίδου


- Καμπυλαυκά και Γιάννης Καζάκος, και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Π. Χριστιάς, οι περισσότεροι Αντιδήμαρχοι και Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου, οι Πρόεδροι τωνΚρητών Ζωγράφου Φώτης Νταουτάκης, ο Γ. Γραμματέας της Πανελλαδικής ΕνωσηςΑρκάδων Πάνος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εφέδρων Αξ/κών Ν.Αττικής Κων. Κηπουρός, οι Πρόεδροιτης Πανθελπουσιακής Θ. Γιανακόπουλος και της Αδ/τος Κοντοβαζαινιτών Γρηγορία Κακούρη κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια: