~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μεσοπρόθεσμο: Σκοτώνει τον επαρχιακό Τύπο






(ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 25-08-11)    Επαρχιακός Τύπος   

thumb
Δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα… Το μεσοπρόθεσμο «πυροβολεί και σκο­τώνει» τον επαρχιακό Τύπο, με τη σύμ­φωνη γνώμη βέβαια της κυβέρνησης και των άλλων αρμοδίων… Από 1η Αυγού­στου όλα τα έντυπα συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων έχουν πάψει να έχουν την πολύ σημαντική για τη βιωσιμό­τητά τους ταχυδρομική ατέλεια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενι­κής Γραμματείας Ενημέρωσης, με αποτέ­λεσμα όλοι οι φορείς να αναγκάζονται να πληρώσουν στο ακέραιο όλο το δυσβά­σταχτο ποσό των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή των εντύπων τους.
Το κόστος αυτό είναι, όπως είπαμε, δυ­σβάσταχτο και είναι βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις εκδότες θα αναγκαστούν να σταματήσουν την κυκλοφορία του εντύ­που τους. Θα συμπληρώναμε μάλιστα πως εκτός από το γεγονός ότι θίγονται τα συμφέροντα των εκδοτών επαρχιακών κυρίως εφημερίδων, μικρών και μεγάλων, το μέτρο στρέφεται και κατά της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας.
Το οικονομικό βάρος για πολλά σωμα­τεία, πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους που εκδίδουν διάφορα έντυ­πα (περιοδικά ή εφημερίδες) για την επι­κοινωνία των μελών τους είναι πολύ μεγά­λο και με αυτές τις συνθήκες είναι σχεδόν βέβαιη η διακοπή της έκδοσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: