~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μεγάλη αύξηση στα ταχυδρομικά τέλη των τοπικών εντύπων



Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο  και Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλαδων και Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, σχετικό με τη μεγάλη αύξηση των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων στην οποία αναφέρει τα εξής:


 «Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 
Η εφαρμογή του άρθρου 48 του Ν. 3698/2011 με τίτλο: «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015», προβλέπει την αφαίρεση του δικαιώματος της επιχορήγησης ταχυδρομικής διακίνησης εντύπων, εκείνων που δεν υπάγονται στην εγκύκλιο Υπουργικής Απόφασης του Ν. 3548/2007. Αποτέλεσμα αυτής της νομοθετικής ρύθμισης, είναι η ιλιγγιώδης αύξηση των ταχυδρομικών εξόδων αποστολής των προαναφερομένων εντύπων. 
Οι τοπικές εφημερίδες επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο στον ιδιαίτερα ευαίσθητο νησιωτικό μας χώρο. Το κόστος έκδοσής τους είναι πολύ υψηλό λόγω της έλλειψης υποδομών, αλλά και της ιδιαιτερότητας του γεωφυσικού μας χώρου. Ένα μεγάλο τμήμα των συνδρομητών τους βρίσκεται εκτός του νησιού έδρα τους, κυρίως στα αστικά ηπειρωτικά κέντρα, αλλά και σε άλλα νησιά. Αποτελούν δε τα έντυπα αυτά, την κύρια πηγή ενημέρωσης τους, για τα τοπικά δρώμενα των νησιών.
 Με τη μεγάλη αύξηση του κόστους αποστολής των εντύπων, ο τοπικός και περιφερειακός τύπος στερείται ουσιαστικά την δυνατότητα εξυπηρέτησης των συνδρομητών τους, οδηγώντας στη δραματική μείωση των εσόδων τους, με τελικό αποτέλεσμα την διακοπή της έκδοσής τους. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επανεξετάσετε την προαναφερόμενη ρύθμιση και να διατηρήσετε τα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη αποστολής του τοπικού και περιφερειακού τύπου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη συνέχιση του λειτουργήματός τους. 
Στην αντίθετη περίπτωση θα οδηγήσετε με μαθηματική ακρίβεια, στη δραματική μείωση και υποβάθμιση, φορέων της ενημέρωσης του περιφερειακού νησιωτικού μας χώρου. Προσδοκώντας στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»


Επιμέλεια Νίκος Φώσκολος

Δεν υπάρχουν σχόλια: