~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Γαλλικό Πρακτορείο: Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της...


arrow








Υπό τον τίτλο «Τα νεαρά μυαλά εγκαταλείπουν την καταχρεωμένη Ελλάδα» το Γαλλικό Πρακτορείο...
AFP: Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της
Ειδήσεων AFP, φιλοξενεί μαρτυρίες νέων Ελλήνων, που απηυδισμένοι από την οικονομικο-πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, φτιάχνουν βαλίτσες και φεύγουν άρον άρον προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στο Βορρά της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 23χρονη Ιωάννα Γιαννοπούλου, προγραμματίστρια, η οποία μετά από μήνες αγωνιώδους και άκαρπης αναζήτησης μιας αξιοπρεπούς εργασίας στην Ελλάδα, αποφάσισε να φύγει για Γαλλία.

Όπως σημειώνει το AFP, οι μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα φέρει στη Βουλή τον Αύγουστο, δε θα προλάβουν να «σώσουν» την 23χρονη αλλά και χιλιάδες νέους αποφοίτους από την «ξενιτιά».

«Νομίζω ότι δεν έχω επιλογή, πρέπει να φύγω στο εξωτερικό», λέει η Ιωάννα που μόλις φέτος πήρε το πτυχίο της. «Όλοι οι συμφοιτητές μου έχουν ήδη φύγει, καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα αν και έχουν πολύ καλές επιδόσεις», προσθέτει.
Ο κ. Λαμπριανίδης, οικονομολόγος και γεωγράφος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, εκτιμά ότι το 9% των νέων αποφοίτων έχουν μεταναστεύσει μεταξύ Μαΐου 2009 και Φεβρουαρίου 2010.
«Τους τελευταίους μήνες το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί» σημειώνει στο AFP, λέγοντας ότι παρόμοιες τάσεις παρατηρούνται σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα είναι δραματικά καθώς πλησιάζει το 16%. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν το 10% των Ελλήνων κατόχων master και διδακτορικών είναι άνεργοι, διπλάσιοι δηλαδή από το 2008.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δε διώχνει μόνο τα παιδιά της αλλά και τους επιστήμονές της, που είναι χρήσιμοι σε μία κοινωνία λόγω της παραγωγικότητάς τους και την προσφορά τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.


ΣΧΟΛΙΟ "ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ"

...ότι χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε τούτο τον τόπο σήμερα είναι η φυγή των νέων ανθρώπων στην πιο παραγωγική και δημιουργική ηλικία... πιστεύω ότι ισοδύναμή με ΘΑΝΑΤΟ της πατρίδας μας... αν πραγματικά αγαπάμε την Ελλάδα πρέπει να αποτρέψουμε αυτή την φυγή των νέων πάση θυσία και όλοι μαζί να δώσουμε την Αγώνα για την συνέχεια της χώρας μας... διαφορετικά είμαστε άξιοι της τύχης μας....




Δεν υπάρχουν σχόλια: