~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Δικαίωση του Αθανασίου Καβουρίνου, σχετικά με την απογραφή


Αποκατάσταση της αδικίας από το Δήμο Τρίπολης, του πρώην Δήμου Λεβιδίου ...
Παρότι θέμα απογραφής δεν υπήρχε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρίπολης που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, εν τούτοις τέθηκε και θα έλεγε κανείς πως ειπώθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα γι αυτήν, τα οποία δεν ελέχθησαν στην ειδική συνεδρίαση που είχε θέμα την απογραφή!  Μομφές για τα στοιχεία, τους ορκωτούς, τον Πρόεδρο του σώματος και την διαχείριση της συζήτησης αλλά και τον έλεγχο από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Καλτεζιώτης αποκατέστησε την αδικία
Η έκταση που έλαβε το ζήτημα της απογραφής για τους πρώην δήμους, ειδικά για τους Δήμους Λεβιδίου και Τεγέας που εμφανίζονταν ελλειμματικοί,  και είχε σαν αποτέλεσμα δημοσίως να παρέμβει ο πρώην Δήμαρχος Λεβιδίου Αθανάσιος  Καβουρίνος, οδήγησε τον πρόεδρο της επιτροπής απογραφής Πέτρο Καλτεζιώτη σε διευκρινίσεις προς το σώμα προς αποκατάσταση ως είπε της αδικίας. Ουσιαστικά αυτό που ελέχθη ήταν πως οι ορκωτοί είχαν εντάξει στα ποσά που έδωσαν ως υποχρεώσεις και τα συνεχιζόμενα έργα, έργα για τα οποία τα χρήματα θα έρθουν από τον ΘΗΣΕΑ και άρα δεν αφορούν τα ταμεία του Δήμου.  Το μεγάλο υπόλοιπο αντικατόπτριζε ουσιαστικά λοιπόν εύρος έργων που αναμένουν τα χρήματα του ΘΗΣΕΑ και όχι ελλείμματα όπως φάνηκε από τον λογιστικό πίνακα
Στην τοποθέτησή του ο κ. Καλτεζιώτης, ανέφερε:
«Οφείλουμε ως επιτροπή να κάνουμε διευκρίνιση. Τα στοιχεία που δόθηκαν και συζητήθηκαν στο Δ.Σ ήταν τα στοιχεία που έβγαλαν οι ορκωτοί. Σ αυτό το βιβλίο υπάρχουν πίνακες που έχουν λογιστική αξία αλλά δεν σημαίνει ότι αποτυπώνουν την εικόνα των 8 πρώην δήμων. Για να δούμε την οικονομική τους εικόνα θέλει σε βάθος συζήτηση. Επειδή ο πρώην Δήμος Λεβιδίου φαίνεται σ έναν πίνακα ν αφήνει χρέος 1 εκ ευρώ., λέω ότι δεν είναι σωστό, είναι άδικο για το δήμο. Εμείς είχαμε πει ότι υπάρχει θέμα με τα συνεχιζόμενα έργα. Αυτά τα φέρνουν οι ορκωτοί ως υποχρεώσεις του νέου δήμου, αλλά είναι από τον ΘΗΣΕΑ. Ο δήμος Λεβιδίου στο 1 εκ μέσα είχε 420.000 από το ΘΗΣΕΑ, 158.000  από τον ΟΣΚ, από το ΓΚΠΣ 150.000 έργα συνεχιζόμενα, που η χρηματοδότησή τους είναι μάλλον εξασφαλισμένη
Μετά το κείμενο που έδωσε ο πρώην Δήμαρχος, αποκαθιστώ το Λεβίδι, είναι λογιστικός πίνακας που δεν εκφράζει την πραγματικότητα, είναι έργα των οποίων τα χρήματα έχουν ροή και έρχονται, τα έργα θα πληρωθούν. Εμείς τέτοιους πίνακες δεν είχαμε δώσει. Εκεί αδικείται το Λεβιδι, αν θέλετε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία της απογραφής να τα δούμε σε μια άλλη συνεδρίαση αναλυτικά».
Ο Δήμαρχος Ιωάννης Σμυρνιώτης, θέλοντας να κλείσει το θέμα και να του δώσει την πραγματική του διάσταση είπε πως κανένα δήμος δεν είναι αρνητικός  κ πως ουσιαστικά το σώμα ασχολείται μ ένα θέμα το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει αυτέ στις διαστάσεις: «Έγινε πολύς λόγος για την  απογραφή. Δημιουργήθηκε πλασματική εικόνα για κάποιους δήμους. Η απογραφή είναι μια στιγμιαία φωτογραφία της κατάστασης που υπήρχε στις   31-12. Θεωρώ ότι εφόσον υπήρχαν 4,4 εκ πιστοποιημένα έργα που σε άλλες εποχές έκαναν 10 μέρες να έρθουν τα χρήματα, υπάρχει καθυστέρηση. Κάποια στιγμή θα έρθουν. Αν τα υπολογίσουμε αυτά κανένας πρώην δήμος δεν είναι αρνητικός. Και πιθανόν κάποιοι δήμοι με μεγάλα ανοίγματα να περιμένουν και περισσότερα χρήματα για έργα.»
Σχόλιο του vlaxerna.gr:
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Τρίπολης στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στις αποφάσεις και δημοσιεύσεις του, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να μην αφήνει υπόνοιες για κανέναν πρώην Δήμο ή Δήμαρχο. Δεν χρειάζεται να «ανακαλύπτουν» δήθεν τρύπες!!! και σκάνδαλα!!! αλλά να κοιτάξουν να φανούν αντάξιοι της ψήφου των δημοτών του νέου διευρυμένου Δήμου Τρίπολης. Να δουλέψουν όπως και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, να προσπαθήσουν για το καλό του τόπου και στο τέλος θα κάνουμε όλοι «ταμείο» και ενδεχομένως και συγκρίσεις.  Άλλωστε δεν θα κριθούν από τα δήθεν σκάνδαλα που θα βρουν, αλλά από το έργο που θα αφήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: