~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΝΤΡΟΠΗ: τη στιγμή που κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και εκτινάσσεται η ανεργία η Ελληνική Κυβέρνηση χάνει εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο τύπου

  • ΝΤΡΟΠΗ:  τη στιγμή που κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και εκτινάσσεται η ανεργία η Ελληνική Κυβέρνηση χάνει εκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την  Παγκοσμιοποίηση αφού δεν έχει κάνει ούτε καν αίτηση!
  • Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή
Ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση ( ΕΤΠ),  δίνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για στήριξη  οικονομικών κλάδων και περιφερειών της ΕΕ που πλήττονται από φαινόμενα αποβιομηχάνισης αλλά και για εργαζομένους που χάνουν τη δουλεία τους εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κρίσης, η  Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει καμία αίτηση για χρηματοδότηση από το 2007 που ξεκίνησε αυτό το ταμείο έως και σήμερα. Αυτό απάντησε ο Επίτροπος για την Απασχόληση κ. Andor στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ζητούσε να πληροφορηθεί για την χρήση του ΕΤΠ  από την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι «Το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Προσαρμογή στην Παγκοσμιοποίηση, που υιοθετήθηκε από την ΕΕ το 2007, έχει ως στόχο την παροχή “στήριξης στους εργαζόμενους που απολύονται λόγω διαρθρωτικών αλλαγών στη μορφή του παγκόσμιου εμπορίου που οφείλονται στην παγκοσμιοποίηση, στις περιπτώσεις που οι απολύσεις αυτές έχουν σοβαρό ανεπιθύμητο αντίκτυπο στην περιφερειακή ή τοπική οικονομία»
Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει «Από την έναρξη της ισχύος του το 2007, το ΕΤΠ δεν έχει λάβει αιτήσεις για ενίσχυση από την Ελλάδα.» Απαντώντας εξάλλου στην υποθετική ερώτηση αν γνωρίζει γιατί η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή του ταμείου, απαντά « Η Επιτροπή δεν προτίθεται να κάνει υποθέσεις σχετικά με τους λόγους που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το γεγονός αυτό και συνιστώ στον κ. βουλευτή να έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές …» !!!
Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αποστέλλει σχετικούς πίνακες που δείχνουν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και έχουν εγκριθεί από άλλες χώρες της ΕΕ ( Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Βουλγαρία κλπ) οι οποίες πλήττονται  λιγότερο από την κρίση σε σχέση με την Ελλάδα και πίνακα ανά κλάδο, όπως κλάδοι για τους οποίους θα μπορούσε να έχει καταθέσει αιτήσεις και η Ελλάδα (μάρμαρα, λιανικό εμπόριο, κλωστοϋφαντουργία, οικοδομικές επιχειρήσεις, μέταλλα, κεραμικά,  κρύσταλλα κλπ).
Ακολουθεί το παράρτημα με τους πίνακες
10.02.2011          Το Γραφείο ΤύπουΝικόλαος Χουντής
Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πλ.Ελευθερίας 1, 105 53 Αθήνα
τηλ. : 210 3378528 - 531
Φαξ : 210 3219781

B-1047 Bruxelles/Brussel
Tel : 0032 2 28 45663
F-67070 Strasbourg
Tel : 0033 3 881 75663

Δεν υπάρχουν σχόλια: