~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αθλητικά Νέα Αρκαδίας



με τον Νίκο Π. Αϊβαλή
Αθλητικογράφο του "Αρκαδικού Βήματος"






* Ο Αστέρας Τρίπολης στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πολύ αδύναμος παρόλο που ξεκίνησε με φιλοδοξίες το πρωτάθλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγει ο Βαγγέλης Βλάχος από τον πάγκο του Αστέρα και την θέση του, να πάρει ο Παύλος Δερμιτζάκης που χει περάσει και από τον πάγκο του ΠAOK.
Ο Αστέρας έδωσε πολλούς καλούς παίχτες, όπως ο Καρντόσο, ο Τσέζαρεκ, ο Ζαϊρί, ο Έντερ και ο Φιλομένο, χωρίς να τους αντικαταστήσει με ισάξιους ή καλύτερους παίχτες.
Ο Αστέρας, η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την Αρκαδία, αλλά και όλη την Πελοπόννησο στην Α’ Κατηγορία, βρίσκεται στην 14 θέση, με τον κίνδυνο της πτώσης να αχνοφαίνεται πλέον. Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί και να ‘χει όλη την Αρκαδία στο πλευρό της.
Θετικός ήταν ο δανεισμός του Θανάση Παπάζογλου από τον ΠΑΟΚ για έξι μήνες, ο οποίος δήλωσε πως θα τα δώσει όλα για να βοηθήσει τον Αστέρα. Την έξοδο από την ομάδα είδαν οι Ρίος και Αποστολίδης.
Ελπίζουμε ο Αστέρας να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

* Ο Παναρκαδικός σε ένα σημαντικό παιχνίδι που χε με την Λουκίσια, το σκορ ήρθε 0-0.
Με πρωτοβουλία του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων Δημήτρη Κοσκινά, έγινε η κοπή της πίττας για το έτος 2011 στην ομάδα του Παναρκαδικού, κάτι το ποίο είχε να γίνει από την χρονιά του 2003.

* Ο Αρκαδικός μετράει 7 σερί νίκες στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Μπάσκετ. Ύστερα από την νίκη του επί του Απόλλωνα Πατρών με 70-68, δημιούργησε ένα απόρθητο κάστρο στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Ο Αρκαδικός έχει τρεις παίχτες στα top-10 των στατιστικών κατηγοριών, τον Γιώργο Μπρόζο, τον Δημήτρη Κατιάκο και τον Μύρωνα Παπαδάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: