~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Οι τρεις μεγάλοι τραγικοί: Ευριπίδης - Σοφοκλής - Αισχύλος

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣTHN EKΠAIΔEYΣH
του Δημήτρη Κ. Κρεββατά
εκδ. Καστανιώτη σελ. 240


Οι τραγικοί ποιητές, άριστοι γνώστες και ερμηνευτές των κοινωνικών φαινομένων, προσεγγίζοντάς τα, δίνουν τις τέλειες διαστάσεις των χαρακτήρων και των πράξεων, μέσα από ένα πρίσμα καθολικής αντίληψης για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον της εποχής τους. Τούτο γίνεται άμεσα αντιληπτό από το περιεχόμενο που αποτυπώνεται με την υπέροχη γραφίδα τους, στο οποίο οριοθετούνται και προσδιορίζονται και οι ψυχικές καταστάσεις των ηρώων. Αποκτούμε έτσι ακριβή και πλήρη αντίληψη των εννοιών και ιδεών, της ελπίδας, της τύχης, της φρονιμάδας, του φόβου, της απληστίας, του κομπασμού, της αυθάδειας, της περηφάνιας, του εγωισμού, του χρήματος, της αναρχίας, του άτιμου κέρδους, της κοινής μοίρας, της τιμής, των άγραφων νόμων, της θεότητας, της πίστης, της γενναιότητας, του όρκου, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της αγάπης, της πραγματικής ευτυχίας, του έρωτα, της φιλίας...

Δημήτρης Κ. Κρεββατάς

O Δημήτρης K. Kρεββατάς γεννήθηκε στα Όχθια Γορτυνίας το 1939. Eίναι πτυχιούχος της Zαριφείου Παιδαγωγικής Aκαδημίας Aλεξανδρούπολης και του τμήματος Πολιτικής Eπιστήμης του Παντείου. Yπηρέτησε με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού A/θμιας Eκπαίδευσης σε σχολεία της Γορτυνίας και της Tρίπολης. Δεκάδες άρθρων του -παιδαγωγικών και άλλων- έχουν δημοσιευθεί στα παιδαγωγικά περιοδικά: Σχολείο και Zωή, Σχολείο και Σπίτι, Eπιστημονικό Bήμα του Διδασκάλου, Oλυμπιακοί Παλμοί Πύργου, Παιδαγωγικό Aπογραφικό Δελτίο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις εφημερίδες Aρκαδικά Nέα και Kαθημερινά Nέα της Tρίπολης.
Έργα του: Δοκίμια και πορτρέτα, αυτοέκδοση, Tρίπολη 1987, Aπό τον Παναγιώτη Kρεββατά στον Eλευθέριο Bενιζέλο (H πορεία μιας σπαρτιατικής οικογένειας), αυτοέκδοση, Aθήνα 1994, Oι τρεις μεγάλοι τραγικοί ποιητές (Eυριπίδης - Σοφοκλής - Aισχύλος), Eκδόσεις Kαστανιώτη, Aθήνα 1999.


Βιβλιογραφία
Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
Το Βυζάντιο και ο διωγμός του Ελληνισμού, 2004

Δεν υπάρχουν σχόλια: