~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Αρκάς (από το Βαλτεσινίκο) Γ. Σταθόπουλος και η νίκη που δεν ήρθε... για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής


"Νικητής από τον α' γύρο ο Γ. Σταθόπουλος", "Νικητής στον β' γύρο με όποιον βρεθεί ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος", το πρώτο ήταν πρωτοσέλιδο του έντυπου "εν αγία", το δεύτερο αποτέλεσμα δημοσκόπησης της Kapa Research τον Σεπτέμβρη. Ο αδιαμφισβήτητα συμπαθής και πετυχημένος Αρκάς (από το Βαλτεσινίκο) Γ. Σταθόπουλος μετά από μια σειρά λαθών δεν πέρασε στον β' γύρο.Το γιατί σηκώνει συζήτηση, ο κ. Σταθόπουλος οφείλει όμως στους 5000 και πλέον ψηφοφόρους του να βρίσκεται δυναμικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όπως κάνει πάντα.
Το γεγονός πως ο κ. Σταθόπουλος δεν πέρασε στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και λάθη που δεν πρόλαβε το επιτελείο του ή ακόμα και ο ίδιος.
Ένας από αυτούς ήταν η μακρά προεκλογική περίοδος που κούρασε και στο τέλος χαλάρωσε ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του, οι οποίοι στο τέλος μπορεί να μην κινητοποιήθηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή που ήταν την περασμένη Κυριακή.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα μεγάλα διλήμματα των δύο μεγάλων κομμάτων, αυτά λειτουργόντας ψυχολογικά στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου έπαιξαν κομβικό ρόλο στην μεγάλη άνοδο των κ.κ Γιαννακόπουλου και Ζορμπά. Σε αυτά δεν αντέδρασε άμεσα ο κ. Σταθόπουλος δίνοντας μια σαφή γραμμή ή απάντηση με σκοπό να αποτελέσει τον τρίτο δρόμο.
Η επιλογή των Υποψήφιων του ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλή, αλλά όταν κυκλοφορεί στα αντίπαλα στρατόπεδα πως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Σταθόπουλου αντικινητοποιεί κόσμο με το επιχείρημα «Μην ψηφίσεις τον Χ γιατί είναι λαμόγιο» και ο εν λόγω Χ είναι μόλις 25 χρονών χωρίς να έχει δώσει ποτέ δικαίωμα στην τοπική κοινωνία, τότε δεν τίθεται μόνο θέμα ηθικής αλλά και τεράστιας συσπείρωσης των άλλων Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.
Η αξιοπρέπεια και ο πολιτικός πολιτισμός του κ.Σταθόπουλου είναι δυο στοιχεία γνωστά και αδιαμφισβήτητα, δεν ισχύει όμως και το ίδιο για μερικούς Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του. Συγκεκριμένοι άνθρωποι στον αντιπολιτευτικό τους λόγο προς την διοίκηση Γιαννακόπουλου ξεπέρασαν πολλές φορές τις γραμμές της αντιπολίτευσης και πέρασαν στην εμπάθεια, τις ύβρεις και τις προσβολές, όχι στο κοινό της παράταξης αλλά σε ψηφοφόρους που ήταν ανάμεσα στους κ.κ Γιαννακόπουλο και Σταθόπουλο.
Κακό έκανε σε ένα μεγάλο βαθμό και η υπερ προβολή της σχεδόν πλέον δεδομένης νίκης την πρώτη Κυριακή, αυτό μπορεί να συσπείρωσε και να εμψύχωσε του ψηφοφόρους της «Νίκης για την Αγία Παρασκευή» αλλά ταυτόχρονα συσπείρωσε και τους μηχανισμούς των άλλων δύο Υποψηφίων.
Τέλος οι συνεργασίες που έκανε ο κ.Σταθόπουλος ήταν κομβικής σημασίας για το ποσοστό που πήρε αλλά ίσως έπρεπε να εξετάσει λίγο πιο συγκεκρίμενα μερικές από αυτές.

http://www.iagiaparaskevi.gr/component/zoo/item/h-niki-pou-den-irthe-pote.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: