~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μετά από 24 χρόνια οι δημαρχίες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλάζουν χέρια

 ...ΕΚΛΟΓΕΣ 2010...

Οκτώ Περιφέρειες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ, πέντε η Νέα Δημοκρατία 




Μεγάλος νικητής των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών, στην Ελλάδα, η αποχή, που έφτασε το 54% - το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία της μεταπολίτευσης - καθώς μόνο το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ κερδίζει οκτώ περιφέρειες - Αττική με τον Γιάννη Σγουρό, τη Στερεά Ελλάδα με τον Κλέαρχο Περγαντά, τη Δυτική Ελλάδα με τον Απόστολο Κατσιφάρα, την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη με τον Αριστείδη Γιαννακίδη, την Πελοπόννησο με τον Πέτρο Τατούλη, τη Βορείου Αιγαίου με τον Αθανάσιο Γιακαλή, καθώς και τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, που είχε πάρει από την πρώτη Κυριακή.

Η ΝΔ κέρδισε τις περιφέρειες στη Θεσσαλία με τον Κώστα Αγοραστό, τη Δυτική Μακεδονία με τον Γιώργο Δακή την Κεντρική Μακεδονία με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τα Ιόνια Νησιά με τον Σπύριδωνα Σπύρου και την Ηπειρο με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση στους μεγάλους δήμους, με τη ΝΔ να χάνει την Αθήνα,  όπου επικράτησε ο Γιώργος Καμίνης, στη Θεσσαλονίκη εξελέγη τελικά ο Γιάννης Μπουτάρης, από το ΠΑΣΟΚ, με οριακή διαφορά, ενώ στον Πειραιά επικράτησε ο Β. Μιχαλολιάκος δίνοντας τη νίκη στη ΝΔ, έναντι του κ. Μίχα από το ΠΑΣΟΚ. Οι κυβερνητικοί συνδυασμοί εκτιμάται ότι κερδίζουν περίπου το 60% των καλλικρατικών δήμων. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε τα αποτελέσματα ως νίκη του ΠΑΣΟΚ και των μέτρων, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα». «Οι πολίτες απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης και έδωσαν μια καθαρή τριετία δουλειάς στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία και την ανάταξη της χώρας», δήλωσε. Ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη θεωρεί ο Αντώνης Σαμαράς ότι βγήκε η Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές , προσθέτοντας ότι η μεγάλη αποχή «αποδεικνύει ότι το πολιτικό σώμα απορρίπτει τα σημερινά αδιέξοδα». 
Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «ο δεύτερος γύρος για τα τοπικά κρατικά όργανα έκανε πιο ισχυρό, ευρύτερο και βαθύτερο το μήνυμα του πρώτου γύρου που για μας το κυριότερο ήταν η έκφραση λαϊκής αγανάκτησης και δυσαρέσκειας για την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και για την πολιτική της ΝΔ. Κι όταν λέμε αγανάκτηση και δυσαρέσκεια δεν εννοούμε τον τρόπο άσκησης της εξουσίας ή τη διαχείριση, αλλά εδώ αντανακλάται η δυσαρέσκεια του λαού για την επιδείνωση της θέσης του, για την απώλεια των όποιων κατακτήσεων είχαν απομείνει τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίου και με πρόσχημα το μνημόνιο». 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν με τις εκλογές μήνυμα κατά του μνημονίου, ένα μήνυμα που, όπως είπε, «δεν το κατανόησε ο πρωθυπουργός. Δύο φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις ερίζουν για το ποιος επικράτησε και ξεχνούν πως κερδίζουν με τη συμμετοχή του ενός τετάρτου των ψηφοφόρων και μόνο επειδή οι δυνάμεις της Αριστεράς εμφανίζονται κατακερματισμένες», προσθέτοντας ότι «η επόμενη μέρα θα είναι ανηφορική και δύσκολη τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και για την κοινωνία. Για μας είναι φανερό πως μπαίνουμε σε μια παρατεταμένη μεταβατική περίοδο, πολιτικών ανακατατάξεων, στο βάθος της οποίας βρίσκονται νέες εθνικές εκλογές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: