~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Σε ένα κλίμα πανηγυρισμών και εκδηλώσεων νίκης υποδέχτηκαν και οι κάτοικοι του Άστρους την Τρίτη 2 Νοεμβρίου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. ΤατούληΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε ένα κλίμα πανηγυρισμών και εκδηλώσεων νίκης υποδέχτηκαν και οι κάτοικοι του Άστρους την Τρίτη 2 Νοεμβρίου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη στις 2 Νοεμβρίου. Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κατά τη διάρκεια της περιηγησής του στο κέντρο της πόλης εισέπραξε το μήνυμα των πολιτών ότι η νίκη του στις περιφερειακές εκλογές είναι πλέον δεδομένη, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να τον συγχαρούν για την επιτυχία του, προμηνύοντας τα εκλογικά αποτελέσματα.
Ο κ. Τατούλης, αφού τους ευχαρίστησε, συζήτησε μαζί τους για διάφορα θέματα και δεσμεύτηκε, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, η Νέα Πελοπόννησος θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σωστής διαβίωσης των κατοίκων της Πελοποννήσου, και την ανεργία που πλήττει τον τόπο. Χαρακτηριστικά είπε : «Σχεδιάζουμε την οικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και την τόνωση της απασχόλησης. Για να πετύχουμε το στόχο μας διαμορφώνουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητες, και τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειάς μας. Παράλληλα θα προβούμε σε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Πελοπόννησο ή έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Επίσης θα επιδιώξουμε θεσμική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο θα έχει ρόλο και άποψη. Ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο τοπικής οικονομίας». 


Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, επισκέφθηκε την Πολεοδομία της περιοχής, όπου και εκεί εργαζόμενοι και πολίτες τον υποδέχθηκαν με τον αέρα του νικητή. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη συνομιλία που είχε μαζί τους, κατέστησε σαφές ότι ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής που εκκρεμούν και ότι ήδη σχεδιάζονται νέα έργα πνοής για την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα ανέφερε : «Δίνουμε έμφαση στα έργα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και τα δίκτυα αποχέτευσης στις αστικές περιοχές, στην αποκατάσταση όλων των παράνομων χωματερών, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα από τη διαχείριση των πλημμυρικών παροχών, στην κατασκευή μαρινών, στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, έτσι ώστε να πετύχουμε την τουριστική ανάπτυξη  της Ανατολικής Πελοποννήσου που παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές με ταυτόχρονη δραστική μείωση του κόστους μεταφοράς σε μεγάλο όγκο αγροτικών προϊόντων, την εύκολη πρόσβαση σε κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, τη σύνδεση της Λακωνικής με τη Μεσσηνιακή Μάνη, την ανάπτυξη του Ταΰγετου, την εξασφάλιση της ποιοτικής πρόσβασης στη δυτική Μεσσηνία, τη σύνδεση της Κεντρικής Πελοποννήσου με την Παραλιακή Κυνουρία». 
Κατόπιν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κατευθύνθηκε προς τη Μελιγού, όπου εκεί ο κόσμος, τον υποδέχτηκε ως τον αυριανό νικητή των εκλογών. Ο κ. Τατούλης, αφού εξήρε το χωριό και τις ομορφιές του, μοιράστηκε με τους κατοίκους τις απόψεις του και το σχέδιο δράσης του για την Πελοπόννησο. Μεταξύ άλλων ανέφερε : «Το χωριό σας βρίσκεται σε ένα από τα πιο πλούσια σε ομορφιά τοπία, στο μοναδικό οικοσύστημα του καταπράσινου βουνού, τον Πάρνωνα. Αυτό τον πλούτο έχουμε χρέος να τον προστατεύσουμε. Οι προστατευόμενες περιοχές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένας εν δυνάμει αναπτυξιακός πυλώνας, ο οποίος ενσωματώνει τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις στο σύνολο των επιχειρηματικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα εντός της κάθε προστατευόμενης περιοχής, στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης Περιφερειακής Πολιτικής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: