~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Βασίλης Γιαννακόπουλος: «η Αγία Παρασκευή θα γίνει μια πόλη που αξίζει να ζεις!» Η πόλη αλλάζει

Επιβλητική η συμμετοχή των δημοτών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Μαζί για την Αγία Παρασκευή
Τελικά ο κόσμος νοιάζεται για τα κοινά! Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου οι δημότες της Αγίας Παρασκευής  απέδειξαν περίτρανα ότι λατρεύουν την πόλη, χειροκροτούν την προσπάθεια, επιβραβεύουν την αποτελεσματικότητα. Οι Πολίτες της Αγίας Παρασκευής πλημμύριζαν την Αγίου Ιωάννου για να δείξουν την αγάπη τους στο δήμαρχό τους,  να του δώσουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίζει το έργο του, να υλοποιήσει το όραμά του, να κάνει την πόλη μας ακόμη καλύτερη, πιο ανθρώπινη, στολίδι στα βόρεια προάστια.





Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ήταν μια μεγάλη βραδιά για τον Βασίλη Γιαννακόπουλο. Ήταν η συγκινητική ανταπόδοση αγάπης από τους δημότες για το όραμά του, για τους αγώνες του, για το έργο του στην Αγία Παρασκευή. Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού Μαζί για την Αγία Παρασκευή σημάδεψαν την προεκλογική διαδικασία στην πόλη μας. Τόσο πλήθος, τόσο πάθος είχαμε να δούμε και να ζήσουμε πολλές δεκαετίες. Το σύνθημα Βασίλη Μαζί για τη Νίκη ήταν αυτό που κυριάρχησε και έκανε τον δήμαρχό μας, τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, να διακόψει πολλές φορές την ομιλία του και συγκινημένος να ευχαριστήσει τους συγκεντρωμένους Αγιοπαρασκευιώτες.
Ξέφρενος ήταν ο ενθουσιασμός των δημοτών μας όταν ο δήμαρχος σείοντας το έγγραφο ελεγκτικού συνεδρίου ανακοίνωσε ότι τα έργα της Αγίου Ιωάννου ξαναρχίζουν.
«Δεν γιορτάζουμε μονάχα τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Γιορτάζουμε πάνω από όλα μια σπουδαία νίκη. Μια μεγάλη επιτυχία των διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής.
  • Γιορτάζουμε τα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου της Αγίας Παρασκευής.
  • Γιορτάζουμε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της Αγίου Ιωάννου.
  • Συνεχίζουμε το έργο μας στο κέντρο της πόλης μας.

Πρόκειται για ένα έργο που κανείς δεν τόλμησε μέχρι σήμερα.
Εμείς το τολμήσαμε.
Ένα έργο που είχε πολλούς πολέμιους τους οποίους αντικρούσαμε όχι με εκθέσεις ιδεών και «κούφιες» υποσχέσεις και δικαιολογίες, αλλά με αποδείξεις χειροπιαστές.
Αποδείξεις που έπιασαν τόπο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το υποσχεθήκαμε, το κάναμε!»
Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν να ακούσουν οι δημότες μας από τον δήμαρχό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι δημότες συνωστίζονταν μπροστά στο εκλογικό κέντρο για να συγχαρούν το δήμαρχο για τη μεγάλο επιτυχία.
Η συνέχιση των εργασιών της Αγίου Ιωάννου θα αλλάξει κυριολεκτικά την εικόνα της πόλης:
  • Θα διπλασιαστούν οι θέσεις στάθμευσης
  • Θα αντικατασταθούν με νέες πρωτότυπες οι στάσεις των λεωφορείων
  • Θα γίνει πραγματικότητα η βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας, με ψυχρά υλικά, πέτρα και γρανίτη, και δενδροφύτευση με πλατάνια.
Όπως τόνισε και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος  «η Αγία Παρασκευή θα γίνει μια πόλη που αξίζει να ζεις!»
Η πόλη αλλάζει
Και βέβαια ο δήμαρχος εκτός από την Αγίου Ιωάννου αναφέρθηκε και στο υπόλοιπο έργο που έγινε στην πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και που οι πολίτες βλέπουν και βιώνουν καθημερινά.
Η κατασκευή νέων πεζοδρομίων αλλάζει τη μορφή πολλών δρόμων σε γειτονιές της πόλης και διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων. Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν κατασκευάστηκαν περισσότερα από 28 χιλιόμετρα πεζοδρόμων.
Οι προτεραιότητες  στον αθλητισμό ξεκινούν από το δόγμα ότι η άσκηση είναι υγεία και η πολιτεία οφείλει να φροντίζει γι αυτό. Η δημιουργία νέων και η αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν τη σφραγίδα της δημαρχίας Γιαννακόπουλου. Τρανό παράδειγμα η δημιουργία του αθλητικού κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ»  που δίνει μια πρωτόγνωρη εικόνα στην πόλη μας από την είσοδο της Αττικής οδού. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στους χώρους του γυμναστηρίου χαίρονται τον αθλητισμό και την άσκηση καθημερινά  εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Η στοργή και η αγάπη για την οικογένεια βρήκε την υλοποίησή της στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Εκτός από την αύξηση των θέσεων για την φιλοξενία των παιδιών βελτιώθηκε εντυπωσιακά η ποιότητα των υπηρεσιών. Οι λιλιπούτιοι φίλοι μας βρήκαν στοργή, αγάπη, δημιουργικό παιχνίδι και απασχόληση. Και όπως τόνισε ο δήμαρχος δεν είναι τυχαίο ότι οι μητέρες στράφηκαν μαζικά προς τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η βιβλιοθήκη απέκτησε επιτέλους νόημα και υπόσταση. Καμιά βιβλιοθήκη σε όμορους ή άλλους δήμους δεν έχει να παρουσιάσει τόσο μεγάλο και τόσο ποιοτικό έργο.
Θερμά χειροκροτήθηκε ο δήμαρχος όταν αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης του Υμηττού. Κι εδώ όπως στην Αγίου Ιωάννου ο Βασίλης Γιαννακόπουλος κατέρριψε τις κακόβουλες και αστήρικτες κατηγορίες. Οι παρεμβάσεις στον Υμηττό κάνουν την πόλη καλύτερη, λύνουν προβλήματα, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο δάσος. Επιτέλους μετά από δεκαετίες υλοποιείται το αίτημα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής για την απόκτηση χώρων του υπουργείου Γεωργίας. Δεκαπέντε στρέμματα δάσους περιέρχονται στο δήμο, δίνονται στους πολίτες. Όμως κάποιοι καταστροφολογούν και προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό της Αγίας Παρασκευής.  Και εδώ την απάντηση την δίνουν τα έργα, την δίνει σταθερή και αταλάντευτη θέση του δημάρχου για ολοκλήρωση της παρέμβασης που θα κάνει την πόλη μας καλύτερη.
Το ποτάμι που πλημμύριζε σε κάθε βροχή τον Τσακό ως την Μεσογείων θα είναι πια μια κακή ανάμνηση. Ο αγωγός ομβρίων στη Βενιζέλου λύνει μια για πάντα το πρόβλημα. Το ίδιο και στο Κοντόπευκο όπου ο αγωγός εγκαινιάζεται εντός των ημερών.
Ακόμη ο δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε τομές που έγιναν στη λειτουργία του δήμου όπως ο νέος κανονισμός, ο θεσμός της τοπικής δημοκρατίας κλπ. Ανακοίνωσε ότι το δημαρχείο μετακομίζει σε νέο ευρύχωρο κτίριο, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο. Όπως τόνισε και ο ίδιος ο συνδυασμός είναι πολυσυλλεκτικός όπου ο καθένας έχει την ιδεολογική του αφετηρία αλλά ο στόχος είναι κοινός : το καλό της Αγίας Παρασκευής. Χαρακτηριστικό του συνδυασμού η συμμετοχή πολλών νέων στην ηλικία υποψηφίων.
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Μαζί για την Αγία Παρασκευή τίμησαν εκτός από τους εκατοντάδες δημότες μας, παράγοντες της πόλης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης, Βάσω Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης και Χρήστος Πρωτόπαπας.


http://www.mazi2010.gr/default.asp?V_DOC_ID=2003

Δεν υπάρχουν σχόλια: