~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Και ο Ρέππας διορίστηκε διευθυντής στον Ευαγγελισμό...


Ακόμη και ο υπουργός σήμερα Δ. Ρέππας έχει χρησιμοποιήσει το νόμο που επιτρέπει σε βουλευτές – γιατρούς που έχασαν την έδρα τους να διοριστούν σε διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ.Όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα” ο κ. Ρέππας διορίστηκε επί Μητσοτάκη και με υπογραφή του τότε υπουργού Υγείας Γ. Σούρλα σε θέση διευθυντή Οδοντιατρικής στον Ευαγγελισμό. Το επίμαχο άρθρο – ψηφίστηκε επί Α.Παπανδρέου το 1988– χρησιμοποίησαν μεταπηδώντας από το ιδιωτικό τους ιατρείο σε θέσεις ευθύνης του ΕΣΥ περίπου 18 βουλευτές.
Μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας το 1981 και μπήκε στον εκλογικό στίβο ξανά στις εκλογές του 89. Δεν καταφέρνει να εκλεγεί στις εκλογές του 1990 όταν παίρνει την εξουσία η ΝΔ με τον Κ. Μητσοτάκη και δύο μήνες αργότερα κάνει χρήση του “αμαρτωλού” άρθρου για να διοριστεί σε διευθυντική θέση στον Ευαγγελισμό.
Το 1993 ο νυν υπουργός επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα, ωστόσο μπορεί σε περίπτωση που βρεθεί εκτός και πάλι να επιστρέψει στα διευθυντικά του καθήκοντα. Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει ότι ο κ. Ρέππας έχει θεμελιώσει και συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την τριετία στο ΕΣΥ, πράγμα που ο υπουργός αρνείται με δήλωσή του.

Το δημοσίευμα προκάλεσε την απάντηση του υπουργού Υποδομων, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος ωστόσο δεν το διαψεύδει. "Ούτε θεμελίωσα, ούτε δικαιούμαι, ούτε πρόκειται να λάβω ποτέ σύνταξη ως γιατρός του ΕΣΥ από το Ελληνικό Δημόσιο", επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. "Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με την αλήθεια", καταλήγει η δήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: