~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη από εξετάσεις όπως και οικονομική επιβάρυνση

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το μαγνητικό τομογράφο
στο Παναρκαδικό


ΣΥΡΙΖΑ
Α.Π. 12489/1.07.2010

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κα.Υπουργό
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Τέζα» ο μαγνητικός τομογράφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Η ενοικιάστρια εταιρεία αφαίρεσε το λογισμικό του μηχανήματος γιατί το Νοσοκομείο δεν της είχε καταβάλλει το ενοίκιο τριών χρόνων ύψους 1.200.000€.



Στην Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) Πελοποννήσου υπάρχουν δύο μαγνητικοί τομογράφοι, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στο Ρίο. Ο μαγνητικός τομογράφος στη Τρίπολη είχε ενοικιασθεί με την μέθοδο Leasing για 5 χρόνια και στις 26 Ιουνίου 2010 έληξε η σύμβαση.
Λειτούργησε τα 4 από τα 5 χρόνια με ένα γιατρό και έναν τεχνικό και εξυπηρέτησε 8.200 ασθενείς με 10.000 περίπου μαγνητικές τομογραφίες αξίας πάνω από 2,5 εκατ. ΕΥΡΩ. Το ενοίκιο του τομογράφου για τα χρόνια αυτά ήταν 2 εκατ. ΕΥΡΩ, από τα οποία το Νοσοκομείο χρωστά 1,2 εκατ. ΕΥΡΩ. Η ενοικιάστρια εταιρεία τελικά προχώρησε στην αφαίρεση του λογισμικού του μηχανήματος στις 28-6-10 με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.
Για το πρόβλημα αυτό ενημερώθηκε αμέσως το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως κατάθεσε επείγον αίτημα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για να εγκρίνει την παράταση της σχετικής σύμβασης για τρείς μήνες.
Επειδή είναι μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη από εξετάσεις όπως και οικονομική επιβάρυνση γιατί είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και με την πρόσθετη γραφειοκρατική ταλαιπωρία για να εγκριθούν αυτές οι δαπανηρές εξετάσεις, που πιθανόν με τα νέα μέτρα να μην εγκρίνονται και να επιβαρύνονται οικονομικά.
Επειδή η κατάσταση αυτή, με τους ενοικιαστές και τους προμηθευτές των Δημόσιων Νοσοκομείων είναι «τραγελαφική» και το μόνο που πλήττεται είναι το κύρος και η αξιοπιστία του ΕΣΥ
Ερωτάται η κα. Υπουργός
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να λειτουργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση ο μαγνητικός τομογράφος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ώστε το νοσοκομείο να μπορεί να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες ανθρώπινου επιπέδου στους ασθενείς του;
2.Τι δραστικά μέτρα θα πάρει, ώστε να μην ξαναεμφανισθούν παρόμοια προβλήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας; Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει και να αναβαθμίσει τα Δημόσια Νοσοκομεία;

Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

                                      * * *

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
"Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ"


Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης κτίστηκε και ολοκληρώθηκε από τις δωρεές των Αποδήμων Αρκάδων της Αμερικής. Παραχωρήθηκε "κατά χρήση" στις 22/10/1951 στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με σχετική σύμβαση για να λειτουργήσει σαν Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Το έτος 1952 παραχωρήθηκε από το 411 ΓΣΝ χώρος προς ανάπτυξη 50 κλινών, για τη λειτουργία του Κρατικού Νοσοκομείου "Η Ευαγγελίστρια" το οποίο σήμερα είναι δυναμικότητος 300 κλινών, ενταγμένο στο Ε.Σ.Υ.
Έχει διαρθωθεί, σύμφωνα με το Ν. 1397/83 και τη Υπουργική απόφαση αρ. Α3β/14151/9.1.87, σε τρεις Υπηρεσίες: Ιατρική, Νοσηλευτική και Διοικητική.
Η Ιατρική Υπηρεσία αποτελείται από τρεις τομείς: Χειρουργικό, Παθολογικό και Εργαστηριακό.
Ο χειρουργικός τομέας συγκροτείται από δέκα τμήματα: Δύο Χειρουργικά, δύο Μαιευτικά-Γυναικολογικά, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Αναισθησιολογικό, Οφθαλμολογικό Ω.Ρ.Λ., Παιδοχειρουργικό και Νευροχειρουργικό.
Ο Παθολογικός Τομέας συγκροτείται από πέντε τμήματα και τέσσερις Μονάδες: Παθολογικό, Καρδιολογικό, Παιδιατρικό, Νεφρολογικό και Ογκολογικό, με τις μονάδες των Προώρων, Τεχνητού νεφρού, Εμφραγμάτων και Εντατικής Παρακολούθησης.
Ο Εργαστηριακός Τομέας συγκροτείται από οκτώ τμήματα: Μικροβιολογικό, Βιοχημικό, Αιματολογικό, Αιμοδοσίας, Ακτινοδιαγνωστικό, Παθολογοανατομικό Κυτταρολογικό και Φαρμακευτικό. Στο ακτινοδιαγνωστικό λειτουργεί και αξονικός τομογράφος.
Στους παραπάνω Τομείς εντάσσονται και τα Εξωτερικά Ιατρεία.
Στο Νοσοκομείο λειτουργεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το test κοπώσεως με σύγχρονα μηχανήματα, δωρεά της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.
Υπάρχει επίσης Κινητή Καρδιολογική Μονάδα για σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά.
Από τις 4 Απριλίου 2000 λειτουργεί μία καινούρια πτέρυγα, το Τραυματολογικό κέντρο του νοσοκομείου.
Το υπόγειο του Τραυματολογικού κέντρου προβλεπόταν ως αδιαμόρφωτος υπόστυλος χώρος τόσο στη μελέτη, όσο και στην εργολαβία. Με ενέργειες του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, στο χώρο αυτό θα μεταφερθούν όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις (λέβητας νερού, νέος ηλεκτρικός υποσταθμός, κλπ)
Μελλοντικά προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο ακόμα όροφοι, επιφανείας 1500 τ.μ. ο κάθε όροφος.
Σήμερα το ισόγειο του Τραυματολογικού Κέντρου λειτουργεί ως τμήμα εκτάκτων περιστατικών, ενώ ένα τμήμα του είναι η νευροχειρουργική (Ν/Χ) κλινική. Σύντομα πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β.
Εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου λειτουργεί Μέση Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων διετούς Φοιτήσεως.
Το Νοσοκομείο αναβαθμίστηκε από Νομαρχιακό σε Περιφερειακό με την Υ4α/14227/96/12-8-97 κοινή Υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 756/28-8-97 τ-β΄

       ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

                        Κέντρο 2710-371700 2710-371700
                                      Fax 2710-238175

*από το: http://www.inarcadia.gr/yphresies/dy/ygeia/ygeianosok.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: