~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

INTERNET ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΤΩΡΑ

Στο χωριό μας τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί έντονη ηλεκτρονική δραστηριότητα με αποκορύφωμα τη δημιουργία του web site μας www.vlaxerna.gr, το οποίο μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Παράγοντες όπως:
Η αύξηση των επισκεπτών στο χωριό μας και μάλιστα νεαρής ηλικίας που είναι κατεξοχήν πιο κοντά στην τεχνολογία των υπολογιστών,
Η έντονη ηλεκτρονική δραστηριότητα η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο web site του χωριού μας αλλά και στην ηλεκτρονική προβολή των επιχειρήσεων της περιοχής μας,
Η ανάγκη για διασύνδεση στο internet πολλών μόνιμων κατοίκων του χωριού μας αλλά και των συμπατριωτών μας που έρχονται τα Σαββατοκύριακα στα πολλά πλέον εξοχικά,
Η σκέψη/εις για δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων και επιπλέον χώρων εστίασης,
Η αύξηση των μικρών επιχειρήσεων του χωριού μας
κάνουν επιτακτική την ανάγκη για INTERNET ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΤΩΡΑ.
Μετά από δέκα και πλέον ημέρες έντονων προσπαθειών (που έχουν ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2009) τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

Η προγραμματισμένη από τον ΟΤΕ ημερομηνία για γραμμές ADSL στο χωρίο μας είναι το πρώτο τρίμηνο του 2011. Αν και υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων για ADSL γραμμές, γεγονός που επισπεύδει τις διαδικασίες, στο προγραμματισμό τεχνικών έργων του ΟΤΕ δυστυχώς τοποθετηθήκαμε αρκετά αργά.
Ελέγχθηκε από ομάδα συνεργατών η λύση του δορυφορικού internet, ως ενδιάμεση λύση αλλά είναι αρκετά ασύμφορη οικονομικά.
Έγιναν συντονισμένες προσπάθειες να επισπευτεί η διαδικασία εγκατάστασης από πλευράς ΟΤΕ του αναγκαίου DSLAM (δικτυακός εξοπλισμός υποδομών) το αποτέλεσμα των οποίων είναι πιθανόν να δώσει Internet στο χωρίο μας μέχρι το τέλος του έτους ή και νωρίτερα.
Στο μεσοδιάστημα εξετάζεται σε συνεργασία με το Δήμο η δημιουργία ενός internet hot spot σε χώρο που ανήκει στο Δήμο Λεβιδίου και ενός ακόμα που θα υλοποιηθεί από ιδιώτη ιδιοκτήτη καφενείου. Είναι δε πολύ πιθανό και εξετάζεται από ομάδα ειδικών η διασύνδεση των δύο σημείων (τα οποία θα πρέπει να έχουν οπτική επαφή). Για όσους δεν γνωρίζουν η διασύνδεση των laptop μας θα γίνεται ασύρματα μέσω ασύρματου router και ίσως κάποιων επιπλέον κεραιών και ενισχυτών σήματος ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερη περιοχή. Ειδικά στην περίπτωση του ιδιώτη το οικονομικό όφελος θα είναι άμεσο και ορατό μέσω της αύξησης των πελατών του.
Οι προσπάθειες συνεχίζονται αμείωτες.

* από την εφημ. "Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου" Μάιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: