~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το αθλητικό του μήνα και το περιηγητικό μας...


  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΗΜΑ  με τον  Νίκο  Παρ. Αϊβαλή 


Η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα. Στην Τρίπολη αυτό, φαίνεται να μην το γνωρίζουν. Αναφέρομαι στην στάση των φιλάθλων της Αρκαδίας και ιδιαίτερα της Τρίπολης προς την διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης και την ίδια την ομάδα. Σαφώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο κάποιος να πάρει την οικογένεια του και να πάει στο γήπεδο, λόγο των ακριβών εισιτηρίων. Όμως όπως φαίνετε αυτό δεν ισχύει όταν είναι να ανέβουν στην Αθήνα και να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός είναι σε τόσο τραγική κατάσταση στην επαρχία.
Η απάντηση είναι ότι αντί ο καθένας να στηρίξει την ομάδα της πόλης του π.χ. Τρίπολη, Πάτρα, Καλαμάτα, Σπάρτη κ.λ.π., στηρίζει την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα βέβαια στον Αστέρα δεν είναι μόνο η πολύ μικρή έλευση και η μη υποστήριξη του κόσμου στο γήπεδο, αλλά πολλοί από τους λίγους που πάνε στο γήπεδο, με μια ισοπαλία ή ήττα, αποδοκιμάζουν διοίκηση και παίχτες, ξεχνώντας αυτά που έχει καταφέρει ο Αστέρας αυτά τα 3-4 χρόνια (άνοδος στην Α’Εθνική, ημιτελικός κυπέλλου, προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη και ο φόβος των τριών μεγάλων ομάδων). Αυτή την στιγμή για πρώτη φορά η Αρκαδία έχει στην Πρώτη Κατηγορία ομάδα και μάλιστα τόσο δυνατή, η οποία εκπροσωπεί και όλη την Πελοπόννησο αφού ο Αστέρας είναι η μοναδική Πελοποννησιακή ομάδα στην Κατηγορία.
Αυτή η κακή νοοτροπία είναι που διώχνει όσους προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό στο ποδόσφαιρο. Εάν εν τέλη η διοίκηση πάρει την ομάδα και την πάει στην Κόρινθο ή στην Καλαμάτα, τότε να δούμε εάν η ομάδα άξιζε αυτή την αντιμετώπιση. Μάλλον φαίνεται ότι οι Τριπολιτσιώτες θέλουν μια διοίκηση σαν αυτή της Καβάλας, δηλαδή μια διοίκηση της “νύχτας”…
Μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού στους 16 του Europa League, επί της Ρώμα με νίκες στην Αθήνα (3-2 τα γκολ Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος και Σισσέ), αλλά και στην Ρώμη (2-3 με 2 γκολ του Σισσέ και ένα του Σωτήρη Νίνη). Στον Ολυμπιακό έχουν παράπονα για την κακή διαιτησία στην ήττα στο Καραϊσκάκη από την Γαλλική Μπορντό (0-1) για το Τσάμπιονς Λινκ και πλέων οι Ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα όπου το διεκδικούν απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Στην ΑΕΚ επικρατεί ηρεμία στα αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, λόγο της σταθερότητας που δείχνει και πλέον στοχεύει μια καλή θέση στα play-off. Αξιοπρόσεκτη είναι η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, το οποίο διεκδικεί ύστερα από χρόνια με αξιώσεις. Αυτή ήταν η απάντηση του προπονητή Σάντος και της διοίκησης του ΠΑΟΚ σε όσους αμφισβητούσαν την δουλειά που κάνουν στην ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Στο μπάσκετ, πέντε παίχτες του Αρκαδικού είναι στο TOP-10 των καλύτερων παιχτών της Α2 Κατηγορίας. Συγκεκριμένα είναι ο Γιώργος Σουρλής, ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, ο Ανδρέας Ζισόπουλος, ο Δημήτρης Καραδολάκη και ο Αντώνης Σιβορότκα. Στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Καλαμάτα έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος Μίνι-Μπάσκετ για τις νεανίδες. Η έναρξη είναι το Σάββατο 10 Απρίλη. Στις τρεις αγωνιστικές τα κορίτσια του Αρκαδικού αντιμετωπίζουν: 1η αγωνιστική την Άμιλλα, 2η αγωνιστική τον Πολύβιο ενώ την 3η αγωνιστική αντιμετωπίζει τους Δρομείς (και οι τρεις αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρίπολης).



   ΜΕΘΥΔΡΙΟ 

Βρισκόταν σε ύψωμα ανάμεσα στα χωριά Πυργάκι και Στεμνίτσα που μετά το 1915 μετονομάστηκε σε Μεθύδριο. Η ονομασία οφείλεται, σύμφωνα με τον Παυσανία (VIII,36,1) σε δύο ρέματα των ποταμών Μαλοίτα και Μυλάονα που περιβάλλουν ανατολικά και δυτικά την τοποθεσία και τα οποία ενώνονται στα βόρεια σε ένα ποτάμι που στην αρχαιότητα είχε το όνομα Μαλοίτας ποταμός. Το αρχαίο Μεθύδριο ήταν μια μικρή πόλη από την οποία σύμφωνα με τον Παυσανία κατάγονταν ολυμπιονίκες και αποτελούσε υπόσειγμα ήρεμης πόλης με παραδειγματικό τρόπο ζωής και θρησκευτική ευλάβεια.
  Απόκομμα από το http://www.inarcadia.gr/  

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αγαπητό Αρκαδικό Βήμα, είμαι ένας από τους αναγνώστες σου και θα ήθελα να συγχαρώ τον αθλητικό ρεπόρτερ σας που μας ενημερώνει στην εφ/δα & στο blog σας για τα αθλητικά της Αρκαδίας και μη. Καλή δουλειά με ωραίο γράψιμο. Και σε εσάς πολλά μπράβο κ.Αϊβαλή για την καλή και "δύσκολη" δουλειά σας. Η Αρκαδία αξίζει την καλή ενημέρωση σε όλες τις κατηγορίες θεμάτων.