~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Έφυγε η Ελένη Κούρου (Κούλαινα) από την Καστάνιτσα

  ΠΕΝΘΗ  

Λίγο πριν δύσει χρόνος, στις 28 Δεκεμβρίου 2009, έφυγε από τη ζωή η ΄Ελένη Κούρου. Σύζυγος του αείμνηστου Ηλία Κούρου και μητέρα του παπα-Τάκη, του Γιώργου και του Σωτήρη. Η κηδεία της έγινε στις 29 Δεκεμβρίου, στην ιδιαιτέρα της πατρίδα την Καστάνιτσα. Στο τελευταίο της ταξίδι την συνόδευσε πλήθος συγγενών, γνωστών και φίλων που ήλθαν και από τα γύρω χωριά για να την αποχαιρετήσουν. Το φιλόξενο χώμα της Καστάνιτσας την αγκάλιασε και στη μνήμη όλων έμεινε η γλυκειά της μορφή και η απέραντη καλοσύνη της.
Η θειά Ελένη έφυγε ευχαριστημένη και ήσυχη αφού καμάρωσε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, που συγκινημένοι όλοι την κατευόδωσαν με δάκρυα στο στερνό της ταξίδι.
Η αείμνηστη θειά Ελένη διατηρούσε παλιότερα μαζί με το σύζυγό της μπάρμπα Ηλία ένα γραφικό ταβερνάκι στην Καστάνιτσα και θα μας μείνουν αξέχαστα τα νόστιμα εδέσματα που μας πρόσφερε, φτιαγμένα με ντόπια αγνά προϊόντα, καλόκαρδη και ευγενική πάντοτε, γνώρισμα των γυναικών μιας άλλης εποχής.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΙΝΕΣΗΣ
Αγιοπετρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: