~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο τμήμα Αγίας Παρασκευής

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο - τέσσερις τραυματίες











Τελευταία ενημέρωση: 23:35 Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο τμήμα Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων εξ' αυτών, εξαπέλυσαν άγνωστοι στις 21.40' το βράδυ της Τρίτης. Άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο, ενώ πέταξαν και μια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες πλησίασαν στην είσοδο του τμήματος, που βρίσκεται επί της οδού Πεντέλης και πυροβόλησαν κατά του σκοπού και ενός ακόμη αστυνομικού.

Μία γυναίκα και τρεις άντρες αστυνομικοί είναι οι τραυματίες. Οι δύο είναι τραυματισμένοι σοβαρά και έχουν δεχθεί σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ οι άλλοι δύο ελαφρά. Επίσης, ένας πολίτης που περνούσε συμπτωματικά από το σημείο, λιποθύμησε από το σοκ και διακομίσθηκε προληπτικά στον Ερυθρό Σταυρό.

Από τους αστυνομικούς οι δύο πιο σοβαρά τραυματισμένοι, η γυναίκα δόκιμη αστυνομικός και ο ειδικός φρουρός μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και οι άλλοι δύο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Κατά προτεραιότητα χειρουργείται αυτήν την ώρα η δόκιμη αστυνομικός, η κατάσταση της οποίας κρίνεται σοβαρή.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια μετέβη στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ στο νοσοκομείο αναμένεται και η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και ερευνούν το χώρο.
Όπως αναφέρει η Αστυνομία, έχουν περισυλλεγεί ήδη περίπου 50 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την επίθεσή τους είχε κλαπεί πρόσφατα από την περιοχή της Ηλιούπολης. Παράλληλα, ερευνάται εάν το πυροβόλο όπλο χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα και σε άλλες επιθέσεις.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

* από ην εφημ. "Ελευθεροτυπία" 27.10.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: