~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας "τα μαντάτα του Μπεζενίκου"




με ειδήσεις, φωτογραφίες και άρθρα
για την ιστορική Βλαχέρνα Αρκαδίας
με πολλές αθλητικές ειδήσεις
και άλλες χρηστικές πληροφορίες...


ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ




ΒΥΤΙΝΑ

Γιορτή Μελιού

Στις 19 και 20 Αυγούστου 2009, πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Μελιού». Μια γιορτή που αναδεικνύει την μοναδικότητα του μελιού της Βυτίνας, γνωστό ως Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια και έχει ως στόχο την προώθηση του σε όλο τον κόσμο. Οι μελισσοκόμοι και οι τοπικοί φορείς έδωσαν βροντερό παρόν.

ΔΑΡΑ
Έφυγε ο Δημήτριος Ίσκος.

Έφυγε από την ζωή ο Δημήτριος Ίσκος. Είχε διατελέσει Πρόεδρος στο χωριό του, ενώ χρόνια υπηρέτησε με πάθος την τοπική αυτοδιοίκηση, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβιδίου. Αγαπητός, κοινωνικός, άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα και αγάπη για τον τόπο του, καλός οικογενειάρχης. Ο Δήμαρχος Λεβιδίου στον επικήδειο, τόνισε την αξία και προσφορά αυτού του ανθρώπου και τον χαρακτήρισε «πατέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης». Επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λεβιδίου, κ. Σιάννης Φώτιος ανέφερε πως θα καταθέσει πρόταση στο Δ.Σ. για να ονομαστεί μια αίθουσα στον Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Λεβιδίου «Αίθουσα Δημητρίου Ίσκου». Το παράδειγμά του και τα έργα του θα καταγραφούν στην μνήμη μας και θα αποτελεί υπόδειγμα για τους νεότερους. Αιωνία του η μνήμη. Θερμά συλλυπούμεθα τους οικείους συγγενείς.

ΚΑΜΠΟΣ ΔΑΡΑ

Μετά από προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Λεβιδίου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλεξ. Μπαλντατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο: «Αναβάθμιση υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου Δ.Δ. Δάρα, προϋπολογισμού μελέτης 2.200.000 ευρώ. Το έργο αυτό αφορά την άρδευση 3.000 στρεμμάτων στον κάμπο Παναγίτσας και Δάρα..

ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ
Το παραδοσιακό αντάμωμα, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Καμενίτσα, τον Αύγουστο. Πλήθος κόσμου συμμετείχε και διασκέδασε. Εύγε στους διοργανωτές.

ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ
Πλήθος εκδηλώσεων φέτος τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν στην Παναγίτσα, με κορυφαία αυτή της «Γιορτής του Μετανάστη».Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και αξίζουν συγχαρητήρια οι οργανωτές.

ΝΥΜΦΑΣΙΑ
Στις 16 Αυγούστου 2009, ο δραστήριος Σύλλογος της Νυμφασίας (υπό την Προεδρία Τριαντ. Λατάνη), σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, οργάνωσαν το Νυμφασιώτικο Αντάμωμα, με μεγάλη επιτυχία. Επίσης έλαβαν χώρα και άλλες εκδηλώσεις και έδωσαν ζωή στο χωριό. Εύγε στους Νυμφασιώτες.

και άλλα πολλά...
διαβάστε online το τεύχος Oκτωβρίου του 2009 της λαογραφικής, σατιρικής και ενημερωτικής
 εφημερίδας "Τα Μαντάτα του Μπεζενίκου"



Δεν υπάρχουν σχόλια: