~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία που πραγματοποιήθηκε, από το Δημήτρη Κωστόπουλο, Υποψήφιο Βουλευτή Αρκαδίας με τη Ν.Δ., την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Caravel, στην Αθήνα. Ο Δημήτρης Κωστόπουλος, που πολιτεύεται στην Αρκαδία, εδώ και 20 χρόνια, έγινε δεκτός σε ιδιαίτερα ενθουσιώδες κλίμα, με πολλά χειροκροτήματα και χαμόγελα αισιοδοξίας.


Ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του με το μεγάλο δίλημμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι: «Στις 4 Οκτωβρίου, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να επιλέξουν την κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί την διεθνή οικονομική κρίση και να λάβει τις αποφάσεις για την έξοδο από αυτήν. Εμείς μιλήσαμε στους πολίτες με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης. Λέμε ότι έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά έχουμε και ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Και ζητάμε μια νέα νωπή λαϊκή εντολή για να βγει η Ελλάδα από την κρίση ισχυρή και αισιόδοξη. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει την ψήφο των πολιτών τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια». Με ανεδαφικές υποσχέσεις οι οποίες θα αυξήσουν το έλλειμμα και το χρέος τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ».





Στη συνέχεια, ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στο κυβερνητικό έργο, τονίζοντας τη μείωση της ανεργίας κατά 2,5% σε σχέση με το 2004, τη σθεναρή στάση στο ζήτημα των Σκοπίων, τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, τα έργα υποδομής, την κοινωνική πολιτική, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την επίλυση του ζητήματος της Ολυμπιακής, την πράσινη ανάπτυξη, τις μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες, κ.ά. Σημαντική ήταν και η αναφορά του στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση – από τις πρώτες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο – για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην εθνική οικονομία και τη στήριξη της ρευστότητας.


Ο κ. Δ. Κωστόπουλος παρουσίασε, εκτενώς, τα έργα υποδομής, που υλοποιήθηκαν στην Αρκαδία, τα τελευταία 5 χρόνια, σημειώνοντας την κατασκευή του σύγχρονου οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης, την κατασκευή ενός σημαντικού τμήματος στο δρόμο προς το Άστρος και άλλα έργα στο οδικό δίκτυο του Νομού (δρόμος Λίμνη – Μάτι Κορινθίας, δρόμος Τριπόταμα – Παραλογγοί και δρόμος Δαβιάς – Χρυσοβιτσίου), τις σημαντικές υποδομές για την ύδρευση, την αποχέτευση και τους βιολογικούς καθαρισμούς (στην Τρίπολη, το Άστρος, τη Μεγαλόπολη, την Τεγέα, τη Βυτίνα, την Ελάτη, στην Αλωνίσταινα και το Χρυσοβίτσι). Επίσης, αναφέρθηκε στην ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα 900 έργων προϋπολογισμού 870 εκ. ευρώ, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 670 με δαπάνη πάνω από 430 εκ. ευρώ για τις τοπικές αναπτυξιακές και κοινωνικές υποδομές. Ακόμα, μίλησε για τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων σ’ ολόκληρη την Αρκαδία και την κατασκευή πανεπιστημιακού κτιρίου στην Τρίπολη, τα έργα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την ενίσχυση 120 επιχειρήσεων με περίπου 5,3 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, από το 2004 έως σήμερα.


Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του στην πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια, στη συνεργασία με όλους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και, ως βουλευτής Αρκαδίας, στη συμμετοχή του σε όλες τις επιτροπές του κόμματος για τα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και κοινωνικής ασφάλισης. Συγκινητική ήταν και η αναφορά του, στην πρώτη φορά που διεκδίκησε την ψήφο των Αρκάδων, πριν από 20 χρόνια.



Κλείνοντας, ο κ. Δ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που έχει άμεσα ανάγκη η Αρκαδία, μέσα από την εκπροσώπησή της από αξιόπιστους πολιτικούς, σημειώνοντας ότι «Στις 4 Οκτωβρίου αποφασίζουμε αν θα εμπιστευτούμε ανθρώπους που μπορούν να διεκδικήσουν το καλύτερο για τον τόπο μας, ανθρώπους που μπορούν να σας κοιτάξουν στα μάτια, ανθρώπους με καθαρό λόγο και αξιοπιστία, που ποτέ δε μάσησαν τα λόγια τους, που γνωρίζουν πώς να πάει ο τόπος μπροστά». Και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η πολιτική δεν είναι αλισβερίσι, όπως νομίζουν μερικοί. Πάνω από όλα είναι σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού. Είναι μία σχέση που χτίζεται, που κερδίζεται και δεν εξαγοράζεται. Δεν ανταμείβεται με τίποτα άλλο.
Είναι ό, τι πιο πολύτιμο έχω στην πολιτική μου διαδρομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: