~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Σήμερα έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας 20ετίας»




ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ:
Μιλάει με σκληρά λόγια για Κ. Καραμανλή -
ηγετική ομάδα της Ν.Δ.
και δηλώνει ότι θα είναι πάλι υποψήφιος.


«Βαρίδι για τη Ν.Δ. ο Καραμανλής»
Στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ *


Ως τη χειρότερη κυβέρνηση της τελευταίας εικοσαετίας χαρακτηρίζει τη σημερινή ο Π. Τατούλης, σε μία συνέντευξη που προκαλεί με το ύφος και την επιθετικότητά της. Υστερα από καιρό, επανέρχεται για να αποκαλέσει τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή «βαρίδι για τη Ν.Δ.» και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα «απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδιώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση».
**«Ειδικά» πυρά εξαπολύει εναντίον του Α. Σαμαρά, αλλά και των δημοσιογράφων, ενώ για την υπόθεση Siemens θεωρεί ότι «αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό», όπως και ένα άλλο κόμμα πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
**Ο Π. Τατούλης δηλώνει, τέλος, ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, αρνείται όμως να αποκαλύψει με ποιο κόμμα.


* Η κυβέρνηση δείχνει να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, παρά το μήνυμα των ευρωεκλογών. Μήπως η Ν.Δ. το έχει πλέον πάρει απόφαση ότι θα χάσει;
- Κατ' αρχήν δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κανείς στην κορυφή της ηγεσίας αυτής της παράταξης που να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα. Ακόμη κι αυτές τις στιγμές, καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες ώστε να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η κυβέρνηση άκουσε τον πολίτη και λαμβάνει μέτρα. Για πολλοστή φορά, όμως, αποδεικνύει ότι ενδιαφέρεται για τους επικοινωνισμούς και όχι για την ουσία. Για παράδειγμα: Αντιλήφθηκαν ότι η άνοδος του κ. Καρατζαφέρη οφείλεται εν πολλοίς στη συστηματική του ενασχόληση με τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας; Ανοιξαν εσπευσμένως τον γνωστό προσχηματικό διάλογο, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή προς τα δεξιά. Με την ίδια ακριβώς λογική που τον Σεπτέμβριο, όταν θα ενταθεί η κοινωνική σύγκρουση, θα αρχίσουν να διαγκωνίζονται με την αριστερά για το ποιος είναι περισσότερο φιλολαϊκός. Αυτή είναι μια αστεία πολιτική. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -και αναφέρομαι στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του- δεν ξέρει ούτε τι είναι αυτή η παράταξη, ούτε τι πρεσβεύει, ούτε ποιες αρχές εκπροσωπεί.

Είμαι βέβαιος ότι δεν την ενδιαφέρει καν αν θα χάσει τις εκλογές, αν θα συρρικνώσει δραματικά αυτόν τον κομματικό σχηματισμό ή αν τον διαλύσει. Το μόνο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι να μείνει στο θώκο του, προκειμένου να υπηρετήσει την ιδιοτέλεια του ιδίου και της παρέας του. Δεν υπήρξε ποτέ κατά τη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης Καραμανλή σταθερή πολιτική. Υπήρξαν, απλώς, πρόσωπα που επένδυσαν (και αυτό κάνουν και σήμερα) στην εικόνα, προκειμένου να νέμονται όσο το δυνατόν περισσότερο την εξουσία και την ευπορία που προσφέρει.


*Θα ήταν καλύτερα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;
- Το λέγω με μεγάλη μου λύπη και όση μου αναλογεί δόση αυτοκριτικής ότι η σημερινή είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει την τελευταία εικοσαετία από αυτόν τον τόπο. Και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον σήμερα πολλοί βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, αλλά κυρίως πολλοί Ελληνες.


* Είστε τώρα εκτός «μαντριού» και μιλάτε. Μήπως η Ν.Δ. πρέπει να διαλυθεί και να φτιαχτεί ένα νέο σχήμα στο χώρο της κεντροδεξιάς;
- Γνωρίζετε πολύ καλά ότι και εντός «μαντριού» ήμουν ξεκάθαρος και κατέβαλα το κόστος, χωρίς να σκεφτώ το όποιο προσωπικό τίμημα. Είχα μιλήσει πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια για την άμεση ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τότε έγραφα και από τις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας» ότι ή θα επανιδρυθεί απαρνούμενη το βαθύ κομματικό κράτος ή θα οδεύσει στο δρόμο της αυτοκαταστροφής. Σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που υιοθετούν τις θέσεις μου. Ο προβληματισμός τους, ωστόσο, παραμένει άκαιρος. Αυτή τη στιγμή οι μεθοδεύσεις και ο σχεδιασμός της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, να διασπαθίσει και τα τελευταία ψήγματα εναπομείναντος εθνικού πλούτου, να διασώσει τους εμπλεκόμενους στα μεγάλα σκάνδαλα της διαφθοράς και μετά να την παραδώσει σε έναν εσωτερικό σπαραγμό. Που θα είναι, βέβαια, εξαιρετικά αδιέξοδος. Από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής νιώθει ότι αυτό το κόμμα του ανήκει, ως ιδιοκτήτης, νιώθει ότι μπορεί να το εκποιήσει, να το κλείσει, να το μεταβιβάσει...


* Ποιο είναι το κεντρικό πρόβλημα της κεντροδεξιάς; Ποιος θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες στον χώρο;
- Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή, ή αν θέλετε μεταρρύθμιση. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία -και μιλώ πάντοτε για τον ηγετικό της πυρήνα- αποτελεί μια στέγη στελεχών, ανεπάγγελτων επιτηδείων και απαίδευτων ιδιωτών, με ανύπαρκτη την όποια κοινωνική συνείδηση, που ανέχονται ο ένας την παρουσία του άλλου στη βάση ενός σιωπηρού ή και ρητού συμβολαίου: εξουσία και πλουτισμός. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής μάλιστα είναι σήμερα το σημαντικότερο βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης. Την έχει ιδιοποιηθεί απόλυτα και την οδηγεί είτε ένεκα ανικανότητας είτε ένεκα διαφθοράς στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση. Τώρα, στο ερώτημά σας ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες... δεν μπορώ εγώ να απαντήσω. Από την άλλη πλευρά, έχετε και εσείς, ως δημοσιογράφοι, τεράστια ευθύνη.
Δείτε λίγο το ζήτημα της επανόδου Σαμαρά.
Πώς μπορεί να ενσωματωθεί το παρελθόν του συγκεκριμένου πολιτικού σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές κόμμα; Πότε συζητήθηκε ανοικτά η περιπέτεια στην οποία έβαλε τον τόπο ο κ. υπουργός Πολιτισμού με τη βαλκανική του πολιτική και τον διεθνή απομονωτισμό που μας επέβαλε με τη στάση του στο ζήτημα των Σκοπίων; Ποιος από εσάς θυμήθηκε τη γνωστή ιστορία των μαύρων ταμείων και τις στρατιές δημοσιογράφων που συντηρούσε ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Σαμαράς; Οι παραπάνω υπομνήσεις μου δεν έχουν κανένα στοιχείο προσωπικής αντιπαράθεσης, αλλά απαντούν στο ερώτημα που μου θέσατε.

* Στην υπόθεση της Siemens τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;
- Είχα έγκαιρα καταθέσει τις απόψεις μου. Εχω μιλήσει για άμεση υιοθέτηση του τεκμηρίου πολιτικής ενοχής, για «εμπάργκο» στις δραστηριότητες της Siemens προκειμένου να την πιέσουμε να δώσει όλα τα στοιχεία (αυτήν την πρόταση την επανέλαβε πρόσφατα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), για διεξοδική έρευνα στα φανερά και κρυφά ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και των μικρότερων. Να σας θυμίσω ότι η Siemens ισχυρίζεται ότι χρημάτισε την περίοδο 1992- 93 και ένα μικρό κόμμα -ποιο να είναι αυτό; Να χρησιμοποιήσουμε τέλος κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να οδηγηθούν οι πολιτικά ένοχοι εκτός πολιτικής ζωής με παραδειγματικό τρόπο και οι ποινικά ένοχοι στη φυλακή. Στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. τον Απρίλιο του 2008 είχα πει κατά πρόσωπο στον κ. Καραμανλή ότι η υπόθεση Siemens θα παρασύρει με απρόβλεπτες συνέπειες τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Σήμερα, δεν πείθει κανέναν όταν προσποιείται ότι αυτό το σκάνδαλο είναι του ΠΑΣΟΚ και ότι εκείνον και την αυλή του δεν τους αγγίζει τίποτε. Η σκιά της Siemens έχει αγγίξει πλέον και τον ίδιο.

* Πότε βλέπετε εκλογές;
- Δεν βλέπω εκλογές διότι, όπως έχω επαναλάβει, ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα για οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Είναι δέσμιος της ιδιοτέλειας και της αδυναμίας του, της παρέας του, των υπουργών του, των συμφερόντων που υπηρετεί. Ωστόσο, κάποιο τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα ανά πάσα στιγμή σε εκλογική αναμέτρηση. Είναι τόσες οι ανοικτές υποθέσεις και πολύ περισσότερες αυτές που δεν είναι ακόμη γνωστές, που κανείς δεν γνωρίζει με ασφάλεια πού θα κάτσει η μπίλια...

* Θα είστε υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές;
- Ναι. Θα είμαι.
* Με ποιο κόμμα;
- Θα είμαι υποψήφιος. Αυτά προς το παρόν.



* Συνέντευξη του Αρκά πολιτικού στην
"Κυριακάτική Ελευθεροτυπία" 5 Ιουλίου 2009


**Σημ. "Αρκαδικού Βήματος": Να θυμήσουμε ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση το Σεπτέμβριο του 2007 ο Πέτρος Τατούλης (από το Καστρί Κυνουρίας) βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Αρκαδία με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.. Στην παραπάνω συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κ.Ε." μεταφέρει ό,τι συζητάνε οι συμπατριώτες μας στις πλατείες των χωριών στην Αρκαδία, δείχνοντας την απογοήτευσή τους με όλα αυτά που συμβαίνουν με την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Εχοντας χάσει κάθε ελπίδα ότι αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τους ίδιους και τα παιδιά τους... τα οποία εγκαταλείπουν τα χωριά της Αρκαδίας προς αναζήτηση εργασίας σε άλλα μέρη και μακρινούς τόπους με δραματική μείωση του πληθυσμού νέων που είναι και το μέλλον της Αρκαδίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: