~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Τα δικά μας Γκόλτεν μπόϊς της Τοπικής Αυτοδικοίησης... και σε ανώτερα



ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι στη σημερινή εποχή οι κάτοικοι δηλαδή οι δημότες του τερατουργήματος που λέγεται Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ιδιαίτερα οι νέοι μας διατηρούν μια στάση ουδετερότητας απέναντι στα κοινά, μια ουδετερότητα που γίνεται απέχθεια, αδιαφορία και αντίδραση για τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για όσα διαδραματίζονται σ΄ αυτούς.
Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δικού μας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είναι ένα θέατρο χωρίς εισιτήριο, όπως εύστοχα τις χαρακτήρισε σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μάλιστα πανεπιστημιακός δάσκαλος. Οι διαξιφισμοί, η σκληρή γλώσσα και οι υπαινιγμοί για σκάνδαλα και ανομίες από όλες τις πλευρές, μολύνουν την ατμόσφαιρα και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αδιάφορος παραμένει η κοινή γνώμη και ιδιαίτερα η κοινωνία του Άστρους όπου και η έδρα του Δήμου!!...
Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι δημότες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και αυτοί ως επί το πλείστον μηχανικοί και εργολάβοι και είναι «ηλίου φαεινότερον» γιατί – «για το καλό του σπιτιού μας» φυσικά!
Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. μας θυμίζουν το έργο "Kράμερ εναντίον Κράμερ" (Δαλιάνης εναντίον Δαλιάνη) ή πιο απλά γινόμαστε μάρτυρες ενός ποδοσφαιρικού αγώνα χωρίς διαιτητή και επόπτες γραμμών.
Διάχυτη είναι η εντύπωση και ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι όλοι πάνε κατά το κοινώς λεγόμενον ‘’για την κουτάλα’’ και ‘’ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα’’. Δεν είναι βέβαια πάντα έτσι, αν και διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου.
Επειδή όμως πιστεύω ακράδαντα ότι η πραγματική ενημέρωση πρέπει να ρίχνει άπλετο φως και να συμβάλλει στη διαφώτιση των δημοτών σχετικά με τα δρώμενα στο Δήμο, συνάμα δε επειδή παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς τα γεγονότα, αναλαμβάνω χωρίς φόβο και πάθος να γράφω για το καλό του Δήμου και της περιοχής μας, αρχής γενομένης με την δημοσιοποίηση των αποδοχών (παραστάσιμα τα λένε) του Δημάρχου, των τεσσάρων αντιδημάρχων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρων Δημοτικών διαμερισμάτων, ειδικών συμβούλων και αιρετών Συμβούλων του Δήμου (τα ίδια ισχύουν για όλους τους δήμους ανά την επικράτεια), αφού μου διευκρινίστηκε από πολλές αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών, Συνήγορο του Πολίτη, Comission) ότι η δημοσιοποίηση αυτή δεν αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων κανενός, όπως ισχυριζόταν εγγράφως ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε προσωπική μου αίτηση για την χορήγηση αυτών των πληροφοριών.
Έξοδα παράστασης Δημάρχου: 4.600 € μηνιαίως (Χ 12 μήνες=55.200 € το χρόνο Χ 4 χρόνια στη θέση αυτή = 220.800 €) μικτά.
Αντιδημάρχων: 1.916,67 € μηνιαίως έκαστος Χ 4 αντιδήμαρχοι = 7.666,68 € μηνιαίως (Χ12 μήνες=92.000,16 το χρόνο Χ 4 χρόνια =368.000,64 € ) μικτό συνολικό κόστος για το Δήμο των τεσσάρων αντιδημάρχων
Έξοδα παράστασης Προέδρου Δ.Σ. : 1.533,33 € μηνιαίως(Χ12 μήνες=18.999,96 € το χρόνο Χ 4 χρόνια =73.599,84 €) μικτά.
Αποζημίωση μελών Δ.Σ. ανά συνεδρίαση 76,67 € Χ 21 σύμβουλοι=1.610,07 € ανά συνεδρίαση Χ 12 συνεδριάσεις το χρόνο (υποχρεωτικά μία το μήνα) =19.329,84€ μικτό συνολικό κόστος για το Δήμο ετησίως
Αποζημίωση μελών Δ.Ε. ανά συνεδρίαση : 38,33 € Χ 8 μέλη Δ.Ε. = 306,64 ανά συνεδρίαση
Αποζημίωση Προέδρων Τ.Σ. :
Πενταμελή μέχρι 10 χιλιόμετρα απόσταση από την έδρα του δήμου 300 € μηνιαίως
Πενταμελή άνω των 20 χιλιομέτρων 500 € μηνιαίως
Τριμελή μέχρι 20 χιλιόμετρα 300€ μηνιαίως
Τριμελή άνω των 20 χιλιομέτρων 375 € μηνιαίως
Στo επόμενο φύλλο του Αρκαδικού Βήματος
θα επανέλθουμε και θα αναφέρουμε ποίοι άλλοι εκ των αιρετών συμβούλων αμείβονται για διάφορους λόγους και με τι ποσά, καθώς και τις αμοιβές των επί συμβάσει συμβούλων του Δήμου και άλλα πολλά.

ΣΤΡΑΤΗΣ Γ. ΠΑΙΝΈΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: