~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος από το ορεινό χωριό Ροεινό Αρκαδίας στο τιμόνι του πρωην ΣΔΟΕ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του pressmme νέος Γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρωην ΣΔΟΕ) αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κωστόπουλος, π.βουλευτής της Ν.Δ., οικονομολόγος (δείτε βιογραφικό του παρακάτω).
Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους "εχθρούς" του Γιώργου Αλογοσκούφη. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει ίσως και σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας. Πριν από λίγο του τηλεφώνησε ο Γιάννης Αγγέλου για να του ανακοινώσει την τοποθέτησή του.

***
* Ο Δημήτρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1940 στο ορεινό χωριό Ροεινό Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος με την κυρία Ασημένια Βαρουξή, συνταξιούχο εκπαιδευτικό του Αρσακείου, και έχει δύο παιδιά, τον Νίκο και τον Θεμιστοκλή. Το μικρόβιο της πολιτικής το κόλλησε από πολύ μικρός καθώς ο αγρότης πατέρας του Νικόλαος Κωστόπουλος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της κοινότητας. H είσοδός του στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ) τον φέρνει πρώτη φορά στην Αθήνα το 1958.
Από δεξιά οικογένεια, δραστηριοποιήθηκε στη Νεολαία της Εθνικής Ριζοσπαστικής Κίνησης (EPE), την EPEN. Από την πρώτη στιγμή έγινε ένα από τα αγαπημένα πολιτικά παιδιά του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όταν ήταν αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη Νεολαία γνωρίζεται με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. M. Εβερτ αλλά και τον κ. Σιούφα. Παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο: υπεύθυνος Φοιτητικού και πρόεδρος των αρκάδων φοιτητών (1961-1963), ενώ είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νεολαίας της EPE (1965-1967).
Σε ηλικία 26 ετών τον επιλέγει ο Αριστοτέλης Ωνάσης και τον τοποθετεί υπεύθυνο της Διεύθυνσης Οικονομικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπου εργάζεται την περίοδο 1965-1968. Οι επαγγελματικές μετοχές του ανεβαίνουν σταδιακά. Μεταπηδά στην Τράπεζα Επενδύσεων του Στρατή Ανδρεάδη και τοποθετείται διευθυντής (1968-1973). Παράλληλα με την ενασχόλησή του στην Τράπεζα αποκτά και το πτυχίο της Νομικής.
Γρήγορα αλλάζει επαγγελματικό προσανατολισμό και στρέφεται προς τη δικηγορία. Νοικιάζει γραφείο στην οδό Ναυαρίνου 18-20, στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο διατηρεί τώρα ως πολιτικό γραφείο. Σε αυτό το γραφείο συστεγαζόταν με τον φίλο του και συναγωνιστή, τότε καθηγητή Φυσικομαθηματικών, τον κ. Αγγ. Μπρατάκο, πρώην υπουργό και νυν διοικητή των ΕΛΤΑ.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Μάιος 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια: