~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η εκπομπή «Μαγειρέματα» επισκέπτεται το κέντρο της Πελοποννήσου, το Λεβίδι!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009


Λίγο έξω από την Μεγαλόπολη, επισκεπτόμαστε την αλλαντοποιεία παστών «Στάθης» και μαθαίνουμε τα μυστικά της παρασκευής του σύγκλινου, αλλά και του παραδοσιακού λουκάνικου με πορτοκάλι.
Μαγειρεύουμε με την κα. Γεωργία Μανιάτη, στην ταβέρνα «Στάθης», ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της περιοχής, τον διάσημο –πλέον- καγιανά με σύγκλινο!
Στην πόλη της Τρίπολης, ο Νίκος και ο Βασίλης Πιτερός, μας ανοίγουν την κουζίνα της «Κληματαριάς», όπου η Μυρσίνη βάζει την ποδιά της και αναλαμβάνει να δώσει... ένα χεράκι στο σερβίρισμα!
Στην κληματαριά της... «Κληματαριάς», φτιάχνουμε χόρτα περιβολίσια τσιγαριστά, ένα πιάτο που γίνεται ανάρπαστο και συνοδεύεται με τα πάντα!
Επισκεπτόμαστε το Μουσείο Αρκαδικής Τέχνης και Ιστορίας, στο Λεβίδι, όπου ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μάς παραδίδει μαθήματα ιστορίας, μέσω της προσωπικής του συλλογής.
Στο κτήμα «Σπυρόπουλου», ανακαλύπτουμε τα ιδιαίτερα συστατικά και την ξεχωριστή γεύση του μοσχοφίλερου.
Μαθαίνουμε περισσότερα για τη ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, του Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, αφού στο Λεβίδι, τη γενέτειρά του, φιλοξενείται Μουσείο προς τιμήν του.
Στον ξενώνα «Καλλιστώ», η Μυρσίνη με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών μαγείρων, που αντιπροσωπεύουν τη νέα και την παλαιά γενιά, μαγειρεύει κουνέλι λαγοτό και κάνει σύγκριση με την αντίστοιχη συνταγή με το χοιρινό!
Επισκεπτόμαστε τέλος, το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού, που διατηρεί, ακόμα και σήμερα, όχι μόνο σχεδόν ανέπαφα τα έδρανα της προεδρίας και την εξαιρετική ακουστική του, αλλά και την μαγεία που εμπνέει –με τη βοήθεια της απίστευτης θέας στην πεδιάδα του Λεβιδίου.
«ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ.
E-mail εκπομπής: mageiremata@skai.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: http://www.mirsini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: