~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Από το Λεβίδι της Αρκαδίας στο "τιμόνι" του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής ο γιατρός Νίκος Λαζαρόπουλος


Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλους αν και γεννήθηκε στην Αθήνα κατάγεται από το Λεβίδι της Αρκαδίας. Η γιαγιά του καταγόταν από το γένος Βαρούχα βυζαντινής καταγωγής. Τελείωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο στο Κουκάκι.
- Το 1962 αποφοίτησε από το 6ο Γυμνάσιο Αρρένων και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1969 πήρε το πτυχίο του. Το 1969-71 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως Σημαιοφόρος Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΝΑ).
- Το 1971-74 κάνει την ειδικότητα της Παθολογίας στο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” υπό του Δ/ντη Παθολογικής Κλινικής κ. Ιωάννη Πριόβολου.
- Από το 1974 εργάζεται ως ιατρός στο ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου έως το 2006 όπου συνταξιοδοτείται. Το 1974 ιδρύει το δικό του ιατρείο επί της οδού Αν Ζίννη 12 στο Κουκάκι- Από το 2002 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός παράταξης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.
- Το 2006 εκλέχτηκε Δήμαρχος με ποσοστό 58% και θεωρήθηκε μεγάλη ανατροπή.
Η αποδοχή που εισέπραξε από τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη.
- Έχει συμμετοχές σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Έχει ασχοληθεί ο τοπικός και διαδημοτικός τύπος-Τηλεόραση και ραδιόφωνο.
- Έχει τιμητικές διακρίσεις για την εθελοντική του εργασία στο Κοινωνικό σύνολο. Επίσης πολλά σωματεία τον τίμησαν για το φιλανθρωπικό του έργο που είναι αξιοσημείωτο. Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
- Έχει δυο παιδιά το Σπύρο και την Ελένη-Κυριακή.


* Να σημειώσουμε ότι στον Αγιο Δημήτριο -οι παλαιότεροι θα το θυμούνται ως Μπραχάμι- ζουν πολλοί συμπατριώτες μας Αρκάδες και υπάρχει και Σύλλογος Αρκάδων Αγίου Δημητρίου Αττικής, με πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.
Ο Σύλλογος οργανώνει εκδήλωση για το έργο του Αρκά ποιητή (από την Ασέα) Νίκου Γκάτσου, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Θέατρο Κάρολος Κουν στην περιοχή.
Περισσότερα θα έχουμε στην έντυπη εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" που θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες.
********************************************
* Μία μικρή διόρθωση σχετικά με τα παραπάνω. Η εκδήλωση για το Νίκο Γκάτσο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2009 διοργανώθηκε από τους Αρκάδες Αλίμου. Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου διοργανώνει παρόμοια εκδήλωση για το Μάιο του 2009.
Κωνσταντίνα
** Ευχαριστούμε την φίλη μας και συμπατριώτισσα Κωνσταντίνα για την παραπάνω πληροφορία που μας έστειλε.
Αρκαδικό Βήμα

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μία μικρή διόρθωση σχετικά με τα παραπάνω. Η εκδήλωση για το Νίκο Γκάτσο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2009 διοργανώθηκε από τους Αρκάδες Αλίμου. Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου διοργανώνει παρόμοια εκδήλωση για το Μάιο του 2009.