~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ





Δρόμος θανάτου και αίματος

Μαρία 29 ετών,
Βασίλης 35 ετών,
Παναγιώτης 5 ετών.
Η αδελφή του δεν είχε προλάβει να βαπτιστεί…
Αφησε την τελευταία της πνοή, όπως και οι υπόλοιποι, πάνω στο οδόστρωμα του πιο αιματοβαμμένου δρόμου της Ευρώπης. Στην εθνική οδό-καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών. Ακόμη και οι έμπειροι διασώστες του ΕΚΑΒ λύγισαν μπροστά στο άψυχο κορμάκι [...]περισσότερα...
Κατηγορία: Τύπος
4 Comments




Διόδια Πατρών Κορίνθου.

ΠΕΣ ΟΧΙ στην αδικία


Αφορμή για τη συγκρότηση της ομάδας διαμαρτυρίας «ΠΕΣ ΟΧΙ» αποτέλεσε η προκλητική και διαρκής υποβάθμιση, όχι μόνο της ποιότητας ζωής, αλλά και της ίδιας της ζωής των πολιτών του νομού Αχαϊας, με τη χρήση, εδώ και δεκαετίες, του πιo επικίνδυνου εθνικού δρόμου της χώρας:


Ποιοί είμαστε
Το «ΠΕΣ ΟΧΙ» είναι ο δικτυακός τόπος μιας διευρυνόμενης ομάδας πολιτών, που αντιτίθεται στις ενέργειες που προσβάλουν την ποιότητα ζωής και την ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.
Το «ΠΕΣ ΟΧΙ» δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης και ενημέρωσης πολιτών. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει και να συσπειρώσει τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.
Στην Ελλάδα συχνά γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες και προσβάλλουν την προσωπικότητα τους και τις ελευθερίες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το τίμημα των κεντρικών επιλογών παίρνοντας πίσω φτωχότατες υπηρεσίες.
Πληρώνουμε πλήθος φόρων, τελών και επιβαρύνσεων σαν συνεισφορά στην πολιτεία και θέλουμε επιτέλους να δούμε ένα μέρος απ’αυτά να γυρίζουν σε μας. Η πολιτεία επιδεικνύει αδιαφορία απέναντι στα δικαιώματα του πολίτη και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που οι πολίτες και η ευημερία τους αποτελούν προτεραιότητα στις κεντρικές αποφάσεις. Η παθητική στάση από μέρους της πλειονότητας των πολιτών, δείχνει να διευκολύνει την επαχθή επιβάρυνσή τους και την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντί τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες είναι πράγματι αδύναμοι απέναντι στην εκάστοτε πολιτεία. Η οργανωμένη εκπροσώπηση των πολιτών τελειώνει με τα μετεκλογικά πεπραγμένα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες λίγων ευσυνείδητων, ο πολίτης δεν ακούγεται ούτε ερωτάται. Οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην και εις βάρος του.
Εδώ εντοπίζεται και ο ρόλος του «ΠΕΣ ΟΧΙ». Να αποτελέσει σημείο επαφής υπεύθυνων πολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η ιστοσελίδα είναι ένα βήμα για κάθε ελεύθερο πολίτη που θέλει να καταγγείλει ή να υπερασπιστεί την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια των πολιτών σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο pesoxi@gmail.com
δείτε περισσότερα στο: http://www.pesoxi.gr/index.php

**********************************************

Και κάπου τα διόδια σταματάνε…
Τo καλοκαίρι του 1996 ήμασταν στην Ατλάντα, καλύπτοντας για την «Ε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια μέρα, φύγαμε οδικώς από την πόλη για να επισκεφθούμε, από περιέργεια, την πόλη Athens, της εκεί Πολιτείας της Τζόρτζια. Βγαίνοντας από την Ατλάντα για να πάρουμε τον αυτοκινητόδρομο, σταματήσαμε στον έναν και μοναδικό σταθμό διοδίων που υπήρχε εκεί. Αλλοι περνούσαν με ηλεκτρονική κάρτα, άλλοι ρίχνοντας νομίσματα σε ένα χωνί, που τα «ζύγιζε» και, εάν ήταν εντάξει, άνοιγε αυτομάτως η μπάρα. Υπήρχε σε κάθε λωρίδα μια μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη που έγραφε: «Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε με δικά σας λεφτά. Κόστισε τόσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχετε πληρώσει τόσα (και έβλεπες ότι συνεχώς άλλαζε, μειούμενο, το νούμερο του αρχικού κόστους). Μόλις εξοφληθεί αυτό το ποσόν, τα διόδια αυτά θα ξηλωθούν.
Σας ευχαριστούμε».

Συγκρίνετέ το, λοιπόν, αυτό με την απίθανη απόφαση των δικών μας απίθανων τύπων, που ασκούν σ’ αυτόν τον τόπο πολιτική, να αυξήσουν την τιμή των διοδίων στον πιο άθλιο δρόμο της Ευρώπης, τον Αθηνών - Κορίνθου, που έχει «καθαρίσει» κόσμο και κοσμάκη και που, χρόνια τώρα, χρόνια αμέτρητα, εισπράττει λεφτά που δεν ξέρουμε πού πάνε.

Πάντως, όχι εκεί που πρέπει.

* από την εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/09/2008


“Και κάπου τα διόδια σταματάνε…”
του Δημήτρη Τσαούσογλου:
Διοδια
Εγω ηδη από τον Ιανουαριο του 2008 δεν πληρωνω τα διοδια αν και εχω περασει 8 φορες συνολικα.
Οι “παραβασεις” που εκανα μεχρι τον Ιουλιο βεβαιωνονταν από Τ.Ε. Οδοποιιας και μου ελεγαν οι υπαλληλοι οτι σε 5 ημερες θα λαμβανα κληση για να πληρωσω.
Τιποτε δεν μου εχουν αποστειλει μεχρι σημερα.
Περασα και στις 16-8-2008 που πλεον την διαχειρηση την εχει η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, παλι δεν πληρωσα και συμπληρωσα ενα εντυπο για τους λογους αρνησης πληρωμης (οδηγια ΕΟΚ 1999/62)
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ μου απαντησε εγγραφως μετα από λιγες ημερες οτι κακως δεν πληρωνω και περιμενω να μου αποστειλουν το προστιμα προκειμενου να κανω προσφυγη, τοσο ατομικα οσο και ως μελος του Διοικητικου Συμβουλιου του Δικηγορικου Συλλογου Πατρων.
Καλω και οσους αλλους θελουν να κανουν το ιδιο και πιστευω οτι τοσο εγω οσο και ο Δικηγορικος Συλλογος θα βοηθησουμε οσο γινεται τον καθε πολιτη να αποφυγει την πληρωμη αυτη και τό προστιμο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΒΟΤΣΗ 42 ΠΑΤΡΑ T.K. 262 21 ΤΗΛ 2610-223780 FAX 2610-271938 6932-382152
Ε-mail: Tsausog@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: