~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ψήφο στον Ομπάμα δίνουν οι ΕλληνοαμερικανοίΗ Ομογένεια υποστηρίζει το Δημοκρατικό ψηφοδέλτιο λόγω των θέσεων στα ζητήματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα

Στη φωτογραφία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απευθύνει χαιρετισμό
και αναπέμπει δέηση από το βήμα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος

Οι δεσμοί των πολιτικά, κοινωνικά και εκκλησιαστικά οργανωμένων Ελληνοαμερικανών με το Δημοκρατικό Κόμμα επιβεβαιώθηκαν και στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στο προεκλογικό συνέδριο στο Ντένβερ του Κολοράντο. Στη φωτογραφία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απευθύνει χαιρετισμό και αναπέμπει δέηση από το βήμα του συνεδρίου του Δημοκρατικού.
Οι δεσμοί των πολιτικά, κοινωνικά και εκκλησιαστικά οργανωμένων Ελληνοαμερικανών με το Δημοκρατικό Κόμμα επιβεβαιώθηκαν και στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στο προεκλογικό συνέδριο στο Ντένβερ του Κολοράντο. Στη φωτογραφία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απευθύνει χαιρετισμό και αναπέμπει δέηση από το βήμα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος
ΑΡ/JΟΗΝ LΕΥΒΑ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα περισσότερα στελέχη της οργανωμένης Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι κατ΄ ανάγκη η πλειονότητα των Ελληνοαμερικανών, υποστηρίζουν τους Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, λόγω των θέσεών τους στα ελληνικά θέματα. Οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος, εκτός από τη φιλική στάση τους στη Γερουσία απέναντι στον Ελληνισμό, έδωσαν πρόσφατα γραπτή δήλωση, υποσχόμενοι ότι θα εργαστούν για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και για αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Αντίθετα, οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακ Κέιν και Σάρα Πέιλιν δεν έκαναν καμία δήλωση για ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Ακόμη και για τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο γερουσιαστής της Αριζόνας δεν ψήφισε τη σχετική πρόταση. Μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας κ. Δημήτριο , επιχειρώντας να κερδίσει τη συμπάθεια των ομογενών. «Οι γερουσιαστές Ομπάμα και Μπάιντεν έχουν αποδείξει τη φιλία τους για την Ελλάδα και την Κύπρο» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης , σημειώνοντας ότι «είναι δύο ικανοί ηγέτες που θα φέρουν την αλλαγή όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο». Ο επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια και ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος Αντζελο Τσακόπουλος συμφωνεί και λέει: «Χρειαζόμαστε αλλαγή,δεν πάει άλλο. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι είναι η ώρα του Ομπάμα. Θα γράψει ιστορία».
Ο Ντιν Λόμης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ και στενός φίλος για πολλά χρόνια του Τζο Μπάιντεν, υπογραμμίζει ότι «ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αντιπροεδρία αγωνίζεται μαζί μας χρόνια για την εκδίωξη των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο».
Μιλώντας στο «Βήμα», ο Δημοκρατικός πολιτειακός βουλευτής της Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης τονίζει: «Οι ΗΠΑ και ο κόσμος δεν αντέχουν τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής του Τζορτζ Μπους. Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους προέδρους της ιστορίας μας και ο Μακ Κέιν θα είναι συνεχιστής αυτής της χρεοκοπημένης πολιτικής.
Ο Ομπάμα όχι μόνο γνωρίζει τα ελληνικά θέματα,αλλά είναι αποφασισμένος να προωθήσει λύσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη σημειώνει ότι «ο γερουσιαστής Ομπάμα υπήρξε ένας από τους πρώτους δέκα γερουσιαστές οι οποίοι συνυπέγραψαν το ψήφισμα της Γερουσίας το οποίο συμβουλεύει την ηγεσία της πΓΔΜ να σταματήσει την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και να προσπαθήσει να βρει μια κοινά αποδεκτή ονομασία».
Απόκομμααπό την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" - ημερ. δημοσίευσης 4/11/2008

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: