~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ερώτηση Ρέππα: για Εθνική οδό Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Ανδρίτσαινα



Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς στην εθνική Οδό Β κυκλοφορίας Μεγαλόπολης-Καρύταινας-Ανδρίτσαινας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2008

ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, στην Εθνική Οδό Β' κυκλοφορίας Μεγαλόπολης - Καρύταινας - Ανδρίτσαινας προκλήθηκε τους θερινούς μήνες σοβαρή καθίζηση στο οδόστρωμα, σε βαθμό που να υφίσταται μεγάλος κίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ζημιά αφορά 35 χιλιόμετρα εθνικής οδού, εκ των οποίων τα 20 χιλιόμετρα βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση: παρουσιάζουν ανοίγματα 5 ως 10 εκατοστά και βάθος 30 με 40 εκατοστά.
Αναμενόμενο είναι με τις βροχές του χειμώνα να επιδεινωθεί η κατάσταση, και είτε να καταστεί απροσπέλαστη η εν λόγω Εθνική Οδός, είτε να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα. Δεδομένου ότι επανειλημμένα οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν απευθυνθεί προς την αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας για το θέμα αυτό αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί σύντομα η ζημιά που παρατηρείται στην Εθνική Οδό Β' κυκλοφορίας Μεγαλόπολης - Καρύταινας - Ανδρίτσαινας και να αποφευχθούν ατυχήματα.


Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

Δεν υπάρχουν σχόλια: