~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

στα ΚΥΘΗΡΑ, 18-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008: «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»


3ο Επιστημονικό συνέδριο
με θεματική
«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
στα ΚΥΘΗΡΑ, 18-21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008
Η κατεύθυνση «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την «Εταιρεία Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας», διοργανώνει το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θεματική «Ιστορική έρευνα και διδακτική της ιστορίας», στα Κύθηρα από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2008.
Στο συνέδριο καλούνται να λάβουν μέρος, με ή χωρίς ανακοίνωση, κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ιστορία και στη Διδακτική της Ιστορίας, υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών καθώς και όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (πρώτου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών) στην Κατεύθυνση «Ιστορία και διδακτική της ιστορίας» του Προγράμματος.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εισηγητές να παρουσιάσουν την επιστημονική τους έρευνα στην ιστορία ή στη διδακτική της ιστορίας, να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους διδάσκοντες καθηγητές τους και να ενισχύσουν τις θέσεις και τις πρακτικές τους αναφορικά με το αντικείμενο της έρευνάς τους. Δίδεται επίσης ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, οι οποίοι θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο, να ενημερωθούν σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις στην ιστορική έρευνα και στη διδακτική της ιστορίας.
Θεματικοί άξονες του συνεδρίου αποτελούν:
*Ιστορική έρευνα και εκπαίδευση
*Ιστορία και περιβάλλον
*Διδακτική της ιστορίας και μελέτη του περιβάλλοντος
*Σχολικά εγχειρίδια ιστορίας – Προγράμματα ιστορικών σπουδών
της Γενικής και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
*Ιστορία των ιδεών, φιλοσοφία της ιστορίας και ιστορία της ιστοριογραφίας
*Ιστορία, γλώσσα και λογοτεχνία

Τις ανακοινώσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών πλαισιώνουν εισηγήσεις Καθηγητών Πανεπιστημίου και ειδικών επιστημόνων της ημεδαπής και αλλοδαπής, που επικεντρώνονται σε θέματα νεότερης ελληνικής ιστορίας, ιστορίας της ελληνικής Διασποράς και διδακτικής της ιστορίας.
Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν το Συνέδριο μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Καθηγητή Γεωργίου Ν. Λεοντσίνη (Ιπποκράτους 20, 4ος όροφος), στα τηλέφωνα: 210-3688488-90 ή
στο e-mail: gleon@primedu.uoa.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα www.historyandteachinghistory.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: