~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ψήφισμα των αποδήμων Κυπρίων για τη λύση του Kυπριακού

του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου (AΠΕ)
Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τις ενέργειές τους μέχρι την τελική δικαίωση της Κύπρου επαναδιακήρυξαν με ψήφισμά τους για το Κυπριακό οι οργανώσεις των αποδήμων Κυπρίων στο τέλος των εργασιών του 22ου συνεδρίου του κεντρικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα και του παγκόσμιου συνεδρίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στο ψήφισμά τους οι απόδημοι εκφράζουν την ολόψυχη στήριξη τους στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός λαός για εθνική και φυσική επιβίωση στον τόπο του.
Χαιρετίζουν επίσης τις συμφωνίες μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με αποκορύφωμα τη συμφωνία της 25ης Ιουλίου 2008 με βάση την οποία επαναρχίζουν οι απευθείας συνομιλίες στις 3 Σεπτεμβρίου.
«Στόχος είναι μια συμφωνημένη λύση που θα προέρχεται από τους ίδιους τους Κυπρίους, για να γίνει δυνατή η επανένωση της Κύπρου, βασισμένη σε μια διπεριφερειακή, δικοινοτική ομοσπονδία και στην πολιτική ισότητα, όπως προνοείται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με βάση τις αρχές που ισχύουν παγκοσμίως για τα ομοσπονδιακά συστήματα διακυβέρνησης», αναφέρει το ψήφισμα των αποδήμων.
23 Αυγούστου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: