~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το "Αρκαδικό Βήμα" και στην Λακωνία.


Πήγαμε στην Λακωνία και μαζέψαμε πληροφορίες για τον αθλητισμό στην Λακωνία που είναι παραμελημένος και στηρίζεται από λίγους.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Δημήτρη Μανταλά πρόεδρο του Τρινησιακού, μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που εδρεύει στην Στεφανιά Λακωνίας. Οι πληροφορίες πού μας έδωσε ο κ. Μανταλάς είναι οι εξής – ο Τρινησιακός ιδρύθηκε το 1928 και αγωνίζεται στην Β` ερασιτεχνική Λακωνίας. Είχε φτάσει την χρονιά 93`-94` στην Α` κατηγορία όπως επίσης και το 97`. Τα οικονομικά του συλλόγου είναι πολύ δύσκολα, όμως την χρονιά πού μας πέρασε ήταν μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και διεκδίκησε τις ψηλότερες θέσεις της κατηγορίας. Φέτος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία και θα προσπαθήσει για την άνοδο στην Α` κατηγορία.
Επίσης μάθαμε και για την Γιορτή του Πορτοκαλιού που γίνεται κάθε καλοκαίρι στην Στεφανιά. Στις 23 Ιουνίου γιορτάστηκε ο Αϊ Γιάννης ο Πρόδρομος στον Αγ. Γιαννάκη Τρινήσων. Μετά το πέρας της λειτουργίας ο χορευτικός όμιλος Σκάλας παρουσίασε παραδοσιακούς νησιωτικούς χορούς και ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς περιποιήθηκε όλον τον κόσμο.

Στις 27-6-2008 πλήθος φτάνει στην έναρξη της Γιορτής του Πορτοκαλιού. Έγιναν εγκαίνια της εκθέσεως ασπρόμαυρης φωτογραφίας αφιερωμένη στην Γυναίκα Αγρότισσα.
Στα πλαίσια του έκτου πολυθεματικού ιατρικού συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ειδική διάλεξη με θέμα ΄΄Νηστεία και υγιεινή διατροφή΄΄. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 14 Γυναικείοι σύλλογοι της Λακωνίας οι οποίοι μαγείρεψαν με αγάπη και μεράκι φαγητά και γλυκά με βάση το πορτοκάλι, τα οποία μοιράστηκαν στον κόσμο, ενώ μετά ακολούθησε μουσική βραδιά και χορός. Το Σάββατο 28-6 έγινε ομιλία με θέμα <<υδάτινοι πόροι στην Λακωνία και σχέδιο αντιμετώπισης της λειψυδρίας>>. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με μεγάλη επιτυχία. Σε όλη την διάρκεια της γιορτής υπήρχε οθόνη με φωτογραφίες της Στεφανιάς και της περιοχής Τρινήσων. Κλείσιμο της Γιορτής του Πορτοκαλιού έγινε στις 30-6 με απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου από ομάδες παίδων από την Λακωνία οι οποίες είναι = Α.Ε. Δήμου Σκάλας, Α.Ε. Περιστερίου Φιλισίου, Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Α.Ο. Κροκεών, Ήφαιστος Βρονταμά και Τρινασιακός Στεφανιάς.
Πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα του Ηφαίστου Βρονταμά και δεύτερη ο Α।Ε. Δήμου Σκάλας. Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην ομάδα του Τρινασιακού Στεφανιάς για τα 18 χρόνια συμμετοχής στην Γιορτή του Πορτοκαλιού. Στο κλείσιμο της Γιορτής συμμετείχε το Μουσικό σχολείο Σπάρτης με αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, ρεμπέτικο τραγούδι.
Νίκος Π. Αϊβ.

*Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο της εφημερίδας μας "Αρκαδικό Βήμα" που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες.
Αν θέλετε να λάβετε το "Αρκαδικό Βήμα" δοκιμαστικά και ΔΩΡΕΑΝ
επικοινωνήστε στο 210 3245771 ή με email arkadikovima@gmail.com
και θα στο στείλουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: