..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2017) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφεία Εφημερίδας: Πυθίας 6, πλατεία Κυψέλης ΤΚ 11364 Αθήνα, Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

28 χρόνια

28 χρόνια
........................Εκδότης Πέτρος Σ. Αϊβαλής, τηλ.: 210 8656.731, 6974 796681, email: petrosaivalis@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Αγροτουρισμός και Ποιότητα στον Πάρνωνα»

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Πάρνωνα με την υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης & Προώθησης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της διαδικασίας περαιτέρω ενεργοποίησης του ρόλου του, ενίσχυσης της συμβολής του στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των μελών του και σύσφιξης των σχέσεων τους και της συνεργασίας τους, διοργανώνει τρία (3) διαδοχικά διήμερα εργαστήρια με θέμα «Αγροτουρισμός και Ποιότητα στον Πάρνωνα» στις:
• 26 - 27 Ιουνίου, Κοινοτικό Γραφείο Καρυών, Καρυές Λακωνίας, ώρα 17.00
• 3 - 4 Ιουλίου, Cafe - Εστιατόριο "ΠΛΟΕΣ", Κυπαρίσσι Λακωνίας, ώρα 17.00
• 7 - 8 Ιουλίου, Cafe "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ", Πούλιθρα Αρκαδίας, ώρα 17.00
Το σεμινάριο υλοποιείται με αυτή την μορφή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα χρονικής διαθεσιμότητας των επιχειρηματιών αλλά και γεωγραφικών αποστάσεων μεταξύ των ωφελουμένων.
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση του γνωστικού υπόβαθρου, η ανάπτυξη ικανοτήτων και η καλλιέργεια κατάλληλων στάσεων και συμπεριφορών των επιχειρηματιών αγροτουρισμού και του προσωπικού τους. Μέσα από την ενέργεια επιδιώκεται η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων καθώς και η σύνδεση τους με τα χαρακτηριστικά της περιοχής, ως ολοκληρωμένου αγροτουριστικού προορισμού και ως εναλλακτική πρόταση περιφερειακής ανάπτυξης.
Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αποτελούν τη βάση της επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα του αγροτουρισμού, όπως:
* Ποιότητα στον αγροτουρισμό,
* Τοπικότητα – τοπογνωσία,
* Προβολή – προώθηση επιχείρησης,
* Αρχές λειτουργίας – υποδοχής - φιλοξενίας,
* Μαγειρική – τοπική κουζίνα – εστιατορική τέχνη,
* Διατροφή – γαστρονομία – γευσιγνωσία – πρώτες ύλες,
* Υπεραξία προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης,
* Οργάνωση και διαχείριση εστιατορίου ως επιχείρησης,
* Σήμα Ποιότητας ΤΣΠ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί οπτικοακουστικό & έντυπο υλικό:
• DVD – Ντοκιμαντέρ προβολής του τουριστικού προϊόντος και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του Πάρνωνα
• Οδηγός Προδιαγραφών ανά κατηγορία επιχειρήσεων
• «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΤΕ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ» της Στέλλας Ασκέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: